Skänk granen till ett bottenprojekt i Karlstad!

risvase_ronningesjon...
En risvase kan bli en riktig fiskfabrik. Fisken kan både leka på och gömma sig i risvasen. Foto: Sportfiskarna

Skänk granen till ett bottenprojekt! Nu har du som bor i eller nära Karlstad chans att göra dig av med din gamla julgran och samtidigt göra en insats för fiskevården.

På Mariebergskogens parkering kommer man från onsdag 11 januari att kunna lämna sin gran på anvisad och uppmärkt yta. Under lördag 14 januari kommer personal från Sportfiskarna att finnas på plats mellan 10:00 - 14:00 för att bygga risvasar av granarna och lägga ut dem på isen där de sedan när isen smälter sjunker till botten.

Risvasar gjorda av gamla julgranar blir riktiga fiskfabriker för främst abborre och karpfiskar som exempelvis mört. Fisken kan både leka på och gömma sig i risvasen. Enklast samlar man ihop ett antal julgranar, binder ihop dem med rep av naturligt material och sänker dem med en fastbunden sten. Tänk bara på att det krävs vattenägarens tillstånd för att sänka risvasar och det är viktigt att man inte lägger dem där de kan störa båttrafik.

Läs mer om hur man bygger olika risvasar på: www.rekofiske.se

Sportfiskarna bjuder också på fika och informerar om fiskevården i regionen under lördagen 14 januari. Du som lämnar din gran under lördagen får då även en rabattkupong som ger dig 15% på ett köp hos Vidars fiske och Vildmarksliv!

För frågor kontakta: Joakim Eriksson, projektledare Sportfiskarna Värmland. joakim.eriksson@sportfiskarna.se

Projektet Julgranar för fiskevård är finansierat av Länsstyrelsen Värmland, Åtgärder för havs- och vattenmiljön.

Kategorier: Miljö, Fiske i Värmland | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv