Miljöministern besökte Skolbäcken

Miljöministern
Miljöministern ville gärna vara med och bygga en bädd av grus för fisken att leka på. Foto: Sportfiskarna

Miljöminister Karolina Skog tvekade inte att dra på sig vadarbyxor och hugga i när hon besökte projektet Skolbäcken i Malmö. Tillsammans med Sportfiskarnas ungdomsledare och elever från klass 6 på Segevångskolan studerade miljöministern livet i Risebergabäcken. Det stod förstås också praktisk fiskevård på schemat.

Från och med 2016 storsatsar Sportfiskarna på fiskevård på skoltid genom det nya läro- och upplevelseprojektet Skolbäcken. Att få se, höra och känna på en levande vattenmiljö ger intryck som håller sig kvar. I projektet Skolbäcken ges barnen dessutom möjlighet att göra praktiska insatser som skapar än mer liv i vattnet.

I fyra regioner runt om i Sverige kommer förbundets ungdomsansvariga under kommande år att ta ut minst 1 500 skolbarn till vatten där de får uppleva spännande natur på allra närmsta håll. Skolbäcken finansieras av Svenskt Friluftsliv genom den satsning regeringen gjorde i budgeten till friluftsorganisationerna för 2016. Med fortsatta satsningar även i kommande budgetar skulle ännu fler barn kunna få positiva upplevelser ute i det fria – vid bäcken, sjön, kustlinjen och våtmarken.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske i Malmö | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv