Rösta på Jonas till Årets Eldsjäl!

SFFF-webb
- Att få se personer som aldrig tidigare haft möjlighet att vara ute i båt få upp en sprattlande abborre – det är helt fantastiskt, säger Jonas. Foto: SFFF

Jonas Nilsson brinner för att fler funktionshindrade ska få komma ut på sjön. Tack vare sitt stora engagemang och en specialbyggd båt vill han vara med och förändra livet för andra funktionsnedsatta. Nu är Jonas finalist i Årets Eldsjäl och du kan hjälpa till att rösta fram honom till vinnare.

År 2002 skadades Jonas i en trafikolycka och blev rullstolsburen. Svårigheterna med att ta sig ned till en strand eller ombord på en båt hindrade honom från att utöva det fiskeintresse han haft sedan 4-års ålder. Redan ett år efter olyckan grundade han därför den ideella föreningen SFFF, Sveriges Funktionshindrades Frilufts & Fiskeförening. Föreningen bestämde sig för att skaffa en båt som det gick att fiska från även för personer i rullstol. Det visade sig kosta mycket av både tid och pengar. Efter många års hårt slit kunde föreningen till sist köpa en anpassad sportfiskebåt. Nu kunde arbetet ta vid på riktigt. Sedan dess har 3 000 rörelsehindrade personer fått komma ut på vattnet och uppleva friluftsliv och fiske.

Se en film om SFFF:s arbete och framförallt - RÖSTA - på Jonas Nilsson som Årets Eldsjäl här.

SFFF:s verksamhet möjliggörs tack vare sponsorer, bidrag och gåvor från företag och stiftelser – samt av massor av ideella insatser. Självklart är SFFF medlem i Sportfiskarna.

Folkspel har sedan 2007 under en gala varje år utsett Eldsjälar i utvalda kategorier. Nästa gala äger rum i mars 2017. Med din hjälp kan Jonas Nilsson från Norrtälje stå som vinnare vid galans slut.

Se en film om SFFF:s arbete och framförallt - RÖSTA - på Jonas Nilsson som Årets Eldsjäl här.

 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv