Folkfest på 08ABBORREN Street

08abborren_street_20...
Från vänster: tävlingsledare Anssi Lehtevä, tredjepristagaren Arash Asghari, segraren Rasti Amin och tvåan Adam Orre. Foto: Bengt Olsson
08ABBORREN Street växer för varje år: trots lite kyligt väder och trögt fiske lockades 76 deltagare till Stockholm Citys vatten igår kväll.

Sportfiskarnas tävlingskonsulent, Anssi Lehtevä refererar tävlingen
Då var bataljen om Stockholms abborrar street över för i år, den som får titulera sig kung av 08ABBORREN Street ett år framåt är Rasti Amin, en 36 årig streetfiskare som ofta syns kring Stockholms vattenytor i sin jakt på schyssta fiskar. Ett mycket stort grattis till en stabil insats från oss och övriga deltagare!

Vi var totalt 76 fiskare till start jämfört med förra årets 67. Intressant att jämföra är resultaten från förra året: trots trögt fiske fångades det nu två fiskar som var längre än förra årets längsta. Det var även lika många tävlande som fångade fisk i år. Då var vi förvisso några fler i år och snittet på fisken förra året var aningen längre. Totalt i år fångades det 857 cm abborre under tävlingen jämfört med förra året då det rapporterades in 953 cm fördelat på de 20 personer som fångade fisk.

Sportfiskarna passar samtidigt på att skicka ett stort tack till de butiker i Stockholm som via sina sponsrade priser gjorde tävlingen ännu mer intressant. Tack till, Berras Sportfiske, Gösens sportfiske, Huntyard & Berras, Sportfiskeboden i Täby, Stockholms Fiske & Fritid samt sist men inte minst Sundbybergs sportfiske. Tack även till Darts AB som sponsrade med priser till de allra yngsta deltagarna i form av goodibags.

Vi hoppas att vi ses igen söndagen den 21 augusti då vi tänker sjösätta det nya konceptet 08ABBORREN Fly tillsammans med Vision och Fly-Dressing. Då gäller det att fånga sina fem största abborrar på fluga. Tävlingen är öppen för medlemmar och gäller fiske från båt, kanot eller varför inte flytring i Stockholms innerstadsvatten. Ses då!

Se bifogat underlag för resultat för de tävlande som registrerade fångst.

Kategorier: Fiske i Stockholm, Tävlingsfiske | Taggar: streetfishing |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv