Köp Sportfiskekortet: nu är fisket på gång!

victor_m_goes_2016_8...
Victor Söderberg med prickskjuten gös. Foto: Victor Sandberg
Det varma majvädret har triggat igång fisket i Stockholmsområdet: gädda, gös och abborre nappar nu för fullt.

Sportfiskarnas fiskevårdare Victor Söderberg som ansvarar för Sportfiskekortet är ofta ute och provfiskar i sjöarna som ingår. Nu senast provade de att fiska gös i Tyresåsystemet söder om staden. I sjöarna Orlången, Magelungen och Drevviken finns goda chanser att få gös. Lämpliga metoder för att fånga gösen är bland annat med jiggfiske och dragrodd. Har man bra ekolod kan man även ”prickskjuta” på pelagiska gösar med vertikalfiske. Victor som är expert med denna metod kan i regel uppskatta hur stora gösarna är bara genom ekolodsbilden.

– I Orlången, Magelungen och Drevviken finns riktigt grov gös. Dessa fiskar är inte helt lätta att lura upp, men det är riktigt spännande att veta att det simmar omkring bredryggade pjäser på 8-9 kilo, berättar Victor.

Fönsteruttag på gädda och gös
Minimimått för gös och gädda är 45 cm och maxmåttet är 75 cm, detta uttagsfönster gäller i alla Sportfiskekortets vatten, vilket alltså innebär att endast gädda och gös mellan 45-75 cm får tas upp. Dessutom finns en baglimit på tre fiskar per kort och dygn av dessa arter. Syftet med dessa regler är att skydda de stora rovfiskarna som är viktiga för beståndet, vilket då även bidrar till att behålla ett attraktivt sportfiske!

Om Sportfiskekortet
Sportfiskekortet är Sportfiskarnas fiskekort i Stockholmsområdet. För endast 300 kronor per år ingår fiske på ett 40-tal vatten runt huvudstaden. Utbudet av fiske är mycket brett: allt från rovfisk som gädda, gös och abborre till karp, sutare och regnbåge. Många av sjöarna ligger i anslutning till naturreservat och är mycket fina utflyktsmål för härligt och avslappnande familjefiske.

Läs mer om sportfiskekortet här: www.sportfiskarna.se/Sportfiskekortet

Köp kortet online här. www.fiskekort.se/sportfiskekortet

Kategorier: Fiske, Fiske i Stockholm | Taggar: fiskekort.se |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv