Vallgravsmetet 5/5 2016

Vallgravsmetet nyhet...

Varmt välkomna på årets Vallgravsmete, en folkfest och fisketävling i ett!

Vallgravsmetet arrangeras för 43:e året i rad med syftet att under trivsamma former visa upp vilka häftiga förutsättningar till ett fint fiske som finns centralt i Göteborg. Det är en stor artrikedom i vallgraven då Göta älv är ett av landets mest artrika vattendrag.  Fisk som inte tas med hem som föda lämnas till Naturhistoriska museet för analyser och forskning.

Fisket sker med en krok och ett spö. Otacklat spö får medföras i reserv. Fiske med rulle är tillåtet. Valfritt agn, dock ej levande fisk, får användas. Mäskning (dvs. att slänga i agn eller sådant som lockar fisken) får inte ske. Fångad fisk skall omedelbart avlivas och förvaras i fångstpåsen. Havsöring under 45 cm samt all karp och ål skall återutsättas och räknas inte in i tävlingen. Tävlingsområdet framgår av kartor på plats. Deltagarna får flytta sig fritt inom tävlingsområdet, med hänsyn till andra tävlanden. Fiske från broar, bryggor, båtar och pontoner är ej tillåtet. Tävlingsledare kan avlysa fisket på vissa sträckor inom tävlingsområdet.

M&M Sportfiskebutik finns på plats och säljer agn och lite tillbehör till fisket.

Registrering: 8.30-10 vid Fiskekyrkan
Fisketid: 10.00 – 12.00
Invägning: senast 12.30
Kostnad: Junior 30 kr    Senior 80 kr

Börjar man fiska före kl. 10 riskerar man att bli diskvalificerad, liksom om man bryter mot övriga regler. För att få fisken invägd måste de tävlande infinna sig vid Fiskekyrkan senast kl. 12.30. Totalvikten avgör placeringen. Lax och andra fiskdelikatesser utgör priser, liksom plaketter i varje klass (öppen klass senior och öppen klass juniorer).

Vallgravsmetet arrangeras av Sportfiskarna Väst i samarbete med Studiefrämjandet.
Ytterligare information: Sportfiskarnas ungdomskonsulent Hans Lindqwist, 08-410 80 608.

 

Kategorier: Fiske i Göteborg, Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv