Kom på invigning av fiskvägen i Hjälstaviken!

Provfiske-Hjalsta_ny...
Foto: Sportfiskarna
Den nya fiskvägen in till våtmarken i Hjälstaviken i Mälaren kommer att invigas lördag 16 april. Alla intresserade är välkomna att lära sig mer om åtgärden och titta på våtmarkens olika fiskar.

Under våren provfiskar Sportfiskarna den nya fiskvägen in i Hjälstaviken Första vittjningarna visar på att stora mängder fisk använder fiskvägen. Under april och maj månad utförs provfiske två dagar i veckan. Fisket genomförs med en ryssja strax ovanför det nya dämmet i omlöpet. Fällan vittjas varannan timme och sätts i under natten för att vittjas morgonen därpå.

– På lördag 16 april finns möjlighet att komma och titta på när vi vittjar fällan. Då kommer Sportfiskarna vara på plats och vittja ryssjan och visa upp vilka fiskar som vi fångat den natten, berättar Linda Svensson, Kanslichef region Mälardalen.

Provfisket kommer att visa om fiskvägen fungerar som den ska för alla arter och alla storlekar av arterna. Redan nu kan vi se att både större och mindre individer av exempelvis abborre vandrar igenom fiskvägen för att ta sig upp i det varma vattnet i Hjälstaviken. Sportfiskarna utför provfisket på uppdrag åt Länsstyrelsen i Uppsala.

Invigningen hålls kl. 10-13 lördag 16 april.

Ta sig till Hjälstaviken: klicka här för karta.

OBS! Parkering sker vid Parnassen i södra delen av reservatet. Följ sedan anvisad väg cirka 600 m fram till fiskvägen som ligger på en privat tomt.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv