Havsöringen intog Filmhuset


Ett episkt havsöringsfiske! Foto: Freewater Pictures

Folkligt, festligt, fullsatt och en fantastisk film om fiskevård och havsöringsfiske: premiären på Silverskatten gladde på många sätt.

Länsfiskekonsulenten Henrik C Andersson konstaterade i sitt inledningsanförande att det var väl använda pengar att producera filmen som kostat ungefär samma summa som en vanlig rapport. Skillnaden är att en rapport sällan läses av mer än ett tiotal personer. Drygt 300 personer kom till premiären och snart släpps filmen på YouTube. Ett bättre sätt att sprida kunskap om fiskevård och havsöring finns knappast.

– Att en film om havsöring kan fylla Filmhusets stora biografsalong visar att sportfiske är ett stort och växande intresse. Den vackra filmen är både pedagogisk och rolig och visar vikten av långsiktiga fiskevårdsåtgärder för att få ett bättre fiske. Filmen finns nu tillgänglig på YouTube, alla sportfiskare borde se den, uppmanar Andreas Ollinen, Sportfiskarnas kommunikationschef.

I filmen får man följa med på en dammutrivning i Vitsån, elfiske i Vitsån och Kagghamraån, samt inte minst, ett episkt havsöringsfiske i Stockholms skärgård där Sportfiskarnas Tobias Fränstam och Länsfiskekonsulenten Henrik C Andersson med besked visar att havsöringen är tillbaka.

Filmen Silverskatten är ett samarbetsprojekt mellan Länsstyrelsen i Stockholms län och Sportfiskarna, producerad av Freewater Pictures. Dammutrivningen i Vitsån finansierades med medel från Naturskyddsföreningens Bra Miljövalsfond.

Se Silverskatten på YouTube.

Kategorier: Miljö, Strömmande vatten, Fiske, Nyheter förstasidan, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv