Stort intresse för Sportfiskarnas höstlovsfiske


Foto: Zabina Lundstedt

Årets Höstlovfiske med Sportfiskarna möttes med stort intresse. Under totalt 22 aktivitetsdagar på 10 olika orter fiskade uppemot 800 barn tillsammans med förbundet.

Med bra väder över hela landet visade sig höstlovsveckan 2015 ge 7 dagar perfekta för fiske. Trots utmaningarna att nå igenom bruset av lovaktiviter lyckades våra klubbar och distrikt nå ett betydande antal fiskesugna barn och ungdomar vid fiskrika och citynära vatten.

På flera orter arrangerades Höstlovsfiske för första gången. I Karlshamn bjöd Mieådalens Sportfiskeklubb på ett centralt mete inne i Mieån där iden visade sig vara på hugget. Några mil norrut arrangerade Sportfiskarna Kronoberg en varierad och uppskattad aktivitet med metetävling, båtturer och karpfiske mitt inne i Växjö.

I Jönköping stod Aneby och Jönköpings Sportfiskeklubb vid Munksjön och tog emot besökande barn och ungdomar med både enklare och mer avancerat mete. I Skövde visade MAVK Flyfishing att metet kan vara bra i den centralt belägna Karstorpssjön.

En klubb som verkligen lyckades dra stora skaror till sitt fiske var SFK Lilla Fisleklyckan i Haninge. Uppemot 170 barn provade på att fiska efter regnbåge och gädda i Nedre Rudan. Välbesökt var det också i Göteborg där uppemot 100 personer besökte Regionkontorets endagsaktivitet vid Härlanda tjärn. Även i Karlstad erbjöd regionkontoret höstlovsfiske där många regnbågar kom upp ur Sandbäckstjärn.

Storöringens Fiskeklubb i Timrå och Sportfiskarnas Skånedistrikt var arrangörer som höll sina aktiviter öppna hela veckan. I Timrå kunde barnen ta en paus i fisket för improvisationsteater och högläsning av sagor! Till Björkadammen lockade Skånedistriktet en bra bit över 100 fiskande.

Höstlovsveckan avslutades under lördagen då Å!Fiske Eskilstuna arrangerade en heldag med fiske mitt inne i city. Ett halvt ton regnbåge sattes ut och fisket blev därefter!

Avslutningsvis vill förbundet tacka alla de ideella ledare i klubbar och distrikt som under veckan tagit av sin lediga tid för att ge barn och ungdomar möjligheten att berika sitt höstlov med fiske och friluftsliv. Och till er övriga – fiskesäsongen är långt ifrån slut, ut med er!

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv