Stort intresse för Sportfiskets dag i Göteborg


Regnbågarna bjöd på härliga fighter. Foto: Ludwig WCPS / Sportfiskarna

Uppemot 350 personer besökte Sjölyckan för Sportfiskets dag under söndagen. Hela åtta olika aktiviteter erbjöds i det fina septembervädret. Som vanligt stod alla fiskeintresserade barn och ungdomar i fokus.

Sportfiskets dag är synonymt med en trevlig familjedag där höstsäsongen välkomnas av Sportfiskarna, klubbar, butiker och fiskeintresserade göteborgare i alla åldrar. Fisket efter regnbågsöring i Sjölyckans dammar är den givna huvudpunkten. Detta år innebar inget undantag – uppemot 130 barn, ungdomar och föräldrar provade på fiskelyckan. Till deras hjälp fanns Sportfiskarnas duktiga ungdomsledare.

Inne i lokalen stod Majorna Sfk för flugbindningskurs och wobblermålning. Utanför stod Rannebergens Sfk för fikaservering och Råda Sfk för casting. Uppe i Delsjön arrangerade Sfk Aktiv sitt årliga gäddsafari.

På butiksfronten återfanns MM Sportfiske i Sävedalen och Tajtlajn från Kållered. På plats fanns också redskapsföretaget Wiggler AB som demonstrerade ny utrustning och som bistod med att guida upp regnbågar till barn och ungdomar. Efteråt donerade företaget den använda utrustningen till Sportfiskarna – ett stort tack!

Nytt för i år var utdelningen av Sportfiskarna Distrikt Västs nyinstiftade Ungdomsledarstipendium. Priset är tänkt att gå till den person i distriktets klubbar som under året har gjort den allra största insatsen för barn och ungdomars möjligheter att få komma ut och fiska tillsammans med andra. Den inledande pristagaren var Anders Winald från Majorna SFK. Från Sportfiskarnas sida gratulerar vi Anders en extra gång och hoppas att många barn och ungdomar fortsätter höstsäsongen i någon av våra klubbar.

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv