Sandbäckstjärn bjuder på bästa familjefisket!

Foto: Peter Belin
Sandbäckstjärn, Sportfiskarnas put & take-vatten i utkanten av Karlstad har blivit ett mycket populärt familjefiskemål där fiskelyckan ofta är god.

– Det händer ofta att man träffar på föräldrar eller mor- och farföräldrar som kommer och fiskar med barnen i Sandbäckstjärn. Speciellt kul är det att det är många mammor som är där och fiskar med barnen, berättar Peter Belin, platschef på Sportfiskarna Region Värmland.

Fisketips för barnmete:
Något som fungerar mycket bra är flötmete med majs. Det fångas mycket öring och regnbåge då barn metar med toppknutet metspö och flöte och majs från bryggorna. Vuxna får inte meta utan det är bara för barn under 12 år. Det finns också mycket mört och annan vitfisk som gärna nappar. Det finns även gott om kämpaglada sutare i tjärnen, men de är fredade i hela fiskevårdsområdet och ska varsamt återutsättas. Ett tips för återutsättning att ta bort hullingen på kroken innan fisket så går det lättare att kroka av fisken. Det är dessutom bra att ha hullinglösa krokar när man fiskar med barn om olyckan skulle vara framme och en krok hamnar i ett finger. Det är då mycket lättare att ta loss en krok utan hulling.

Sportfiskarna sätter regelbundet ut fångstfärdig fisk vilket ger ett mycket bra stadsnära fiske för både inbitna flugfiskare och för familjer som inte fiskar så ofta. Det finns också möjlighet att hyra tjärnen för olika arrangemang och Sportfiskarna har kört nybörjarkurser i flugfiske i tjärnen under sommaren.

Läs mer om fisket i Sandbäckstjärn här.

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Värmland, Fisketips | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv