Positivt besked för Sportfiskegymnasiet i Forshaga


Foto: ForshagaAkademin

Nyligen fick ForshagaAkademin positivt besked från Skolverket om att Sportfiskegymnasiet fortsättningsvis får drivas som särskild variant med riksrekrytering.

Beslutet innebär att utbildningen bedöms vara av riksintresse och att Skolverket prioriterar sportfiskebranschens framtida behov av utbildad arbetskraft.

– Detta beslut var oerhört viktigt för oss och vår vision framåt om ForshagaAkademin som ett nationellt kunskapscenter inom fritid, naturupplevelser och sport, säger Per Johansson, skolchef på ForshagaAkademin.

I höstas publicerades HaV:s (Havs- och Vattenmyndigheten) studie om fritidsfisket i Sverige. Studien visar att fritidsfisket i Sverige omsätter nära 6 miljarder och att närmare 2 miljoner svenskar fiskar på sin fritid. Undersökningen visade också tydligt på hur fritidsfisket och exempelvis köp av redskap, resor och guider skapar jobb runtom i Sverige.

Att Sportfiskegymnasiet får drivas som särskild variant innebär att ForshagaAkademin har en unik möjlighet att bygga upp utbildningen efter branschens krav och behov.

– Vår sportfiskeutbildning är en katalysator för branschens utveckling. Det känns både väldigt bra och spännande att Skolverket också inser att det är en utbildning som behövs för en bransch på frammarsch, fortsätter Per Johansson, ForshagaAkademin.

Ansökningstrycket till Sportfiskegymnasiet är fortsatt bra och i augusti börjar en klass på ca 30 elever sin sportfiskeutbildning.

Mer info: www.forshagaakademin.se

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Värmland | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv