Pantade burkar hjälpte fisken

Tack alla som pantat till förmån för lokal fiskevård på ICA Fältöversten: nu har vi åtgärdat vandringshindret in till Laduviken!

ICA Fältöversten på Östermalm har sedan några år tillbaka erbjudit möjligheten att panta för lokal fiskevård. Det är Magnus Olofsson butiksägare och inbiten sportfiskare som är initiativtagare.

Pengarna som samlats in användes under onsdagen för att åtgärda det vandringshinder som fanns i bäcken som förbinder Husarviken med Laduviken på Norra Djurgården. Genom tröskling med cirka 10 ton sten åtgärdades hindret och fiskvandring är återigen möjlig. Åtgärden gav resultat direkt då både stora mängder mört och abborre började simma upp i Laduviken strax efter avslutat arbete.

– Under arbetets gång var det många passerande som hade frågor och undrade vad som pågick. Det är inte varje dag fiskevård bedrivs på Norra Djurgården. Lokalt engagemang är både roligt och viktigt, fler borde ta efter konceptet, kommenterar Rickard Gustafsson, biolog på Sportfiskarna.

Pantknappen på ICA Fältöversten kommer fortsätta erbjuda möjligheten att panta för fiskevård. Genom mer information om den genomförda åtgärden och om Sportfiskarnas övriga fiskevårdsarbete hoppas butiksägaren Magnus Olofsson på ett uppsving för pant för fiskevård.

Kategorier: Miljö, Rovfiskprojekten, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv