Svanlunds 20 fullträffar

Under 2014 nådde även Niklas Svanlund 20 arter och fick en plats i vår Hall OF Fame. Av olika skäl föll intervjun bort här. Men, vi tar väl den nu, inte sant?

Grattis till de 20 arterna, Niklas. Hur och när började ditt fiskeintresse?

– Tack. Ja, det började med att pappa drog med mig på fisketurer, redan när jag var liten och, på den vägen är det. Ofta har det handlat om att åka ut på havet med båt.

Så småningom började Niklas Svanlund att samla arter. Han berättar:

– Jag har alltid gillat ett varierat fiske, och med ett varierat fiske får man också många olika arter. Jag tycker att det alltid är kul att få en stor individ för sin art och lära sig nya metoder för att utvecklas som sportfiskare.

Hur väljer du ut vilka arter du ska satsa på? Varför?

– Det blir ofta infall som styr. Det brukar bli att jag under vissa perioder snöar in på en viss typ av art eller fiske och får för mig att jag ska ta en stor innan jag nöjer mig. Ibland lyckas man, ibland inte.

Vilken fisk på listan är den du är mest stolt över och vilken fisk saknar du mest av alla?

– Sandskäddan på 601 gram får man väl säga är lite speciell. Den är ju dessutom från Gullmarsfjorden . Torsken var riktigt ball den också då jag bara var 14år och fick en fisk jag knappt orkade lyfta (18,55 kilo, fångad 2004). Multen och Berggyltan är de mest efterlängtade – efter många timmars slit satt de där! En fisk jag saknar är havsabborren. Den hade jag gärna haft med på min lista. Många timmar och många kast har gjorts i hopp om att landa en. Men någon gång så hoppas jag den sitter och då blir glädjen desto större!

Niklas avslutar med ett par tips för nykläckta specimenjägare:

– Allt tar sin tid. Ge inte upp! Har du ett vatten där du vet fisken du är ute efter simmar, så är det bara att nöta. Kommer den inte just det passet kanske den kommer nästa. Förr eller senare så sitter den! Våga även gå mot strömmen och testa det ingen annan gör!

Stort grattis, Niklas.

Kategorier: Storfiskregistret | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv