Novemberdebatt om Storfiskregistret i full gång

Sportfiskarnas storfiskregistrerare Nicka Hellenberg har nu öppnat den årliga debatten om Storfiskregistret på Storfiskbloggen.

Ordet är fritt, så länge det handlar om storfiskar, storfiskregistreringen i stort, regler, viktgränser och annat som rör sportfiskets ljuva värld i det här ämnesområdet. Givetvis krävs också en god ton. Du som vill delta och göra inlägg bör använda ditt riktiga namn så blir debatten trovärdigare och även roligare.

Nicka Hellenberg ger exempel på debattämnen:
Finns det metoder som bör diskuteras? Är det vissa arter vi borde låta bli att fiska efter? Har den allmänna viktsänkningen till 250 gram varit av godo? Bör fler längdmått, istället för viktgränser införas? Varför?

Är det för lätt att samla ihop sina arter idag? Gör Storfiskregistret och nålarna att det blir för lite fokus på nyupptäckta vatten eftersom ”alla” vill gneta vidare i samma, gamla kända vatten för att få den där storfiskregistreringen?

Hur kan vi utveckla registret? Är ni där ute redo för att bidra mer med fångstrapporter till forskningen? Ska Storfiskregistret samarbeta med någon instans? Vilken? Varför?

Som sagt: ordet är fritt! Klicka här för att delta!

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv