85 600 kronor till fiskevårdsfonden!

Pengar från den upplösta fiskeklubben Hanöbuktens Sportfiskare har nu tillfallit Sportfiskarnas fiskevårdsfond.

Hanöbuktens Sportfiskare hade som mest ett hundratal
medlemmar och var en mycket aktiv klubb som bland annat arrangerade den stora trollingtävlingen Laxfestivalen. Genom ett stort ideellt arbete kunde klubbens olika fiskeaktiviteter ofta gå med vinst och pengarna sparades med det uttalade syftet att gå till fiskevård, framförallt fiskevård i Hanöbukten.

Några år in på 2000-talet upphörde klubbens verksamhet medan klubbens insamlade medel fanns kvar på bankkontot. I klubbens stadgar stod att om klubben upphörde skulle tillgångarna tillfalla liknande verksamhet. Nu har representanter från den tidigare klubben och kommunen i Karlshamn enats om att att klubbens återstående medel gör mest nytta genom att ingå i Sportfiskarnas fiskevårdsfond.

– Jag vill att medlen används till fiskevård med inriktning på att främja naturlig reproduktion av fiskbestånd, säger Leif Colleen, som var medlem i Hanöbuktens Sportfiskare och tidigare även varit förbundsordförande i Sportfiskarna. Jag var med om att instifta ursprunget till dagens fiskevårdsfond, så det känns väldigt bra att pengarna nu omsätts till verksamhet, avslutar Leif.

– Det är tråkigt att en anrik och aktiv fiskeklubb som Hanöbuktens Sportfiskare upphör, vi kommer dock att se till att pengarna kommer till bästa användning för fiskevården, säger Anders Karlsson, ansvarig på Sportfiskarna för fiskevårdsfonden.

Sportfiskarnas fiskevårdsfond delar numera ut 200 000 kronor årligen till olika fiskevårdprojekt, medlen kan sökas av klubbar och distrikt anslutna till Sportfiskarna. Fondens medel delas ut till fiskevårdsprojekt eller projekt som genom forskning eller andra insatser bidrar till utveckling av sportfisket eller sportfiskets förutsättningar, sista ansökningsdag för 2012 är 31/3.

Det är möjligt att lämna bidrag till fiskevårdsfonden och fonden tar även emot minnesgåvor.

Läs mer om fiskevårdsfonden här.
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv