Europaparlamentariker Emma Wiesner besökte Sportfiskarna

Emma-Weisner-Sten-Fr...Foto: Bengt Olsson / Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm med Emma Wiesner som i vår EU-valsenkät har utlovat att hon fortsatt ska jobba med fiskefrågor i EU-parlamentets fiskeriutskott.

Under måndagen fick Sportfiskarna besök av Centerpartiets Europaparlamentariker Emma Wiesner.

Centerpartiets Europaparlamentariker Emma Wiesner besökte på måndagen Sportfiskarnas huvudkontor i Alvik, Stockholm. Hon är även Centerpartiets huvudkandidat inför det kommande EU-valet 9 juni. Som enda svenska representant i EU-parlamentets fiskeriutskott den gångna mandatperioden har hon haft möjlighet att påverka EU:s fiskeripolitik inifrån. 

Mycket av diskussionerna kretsade kring fiskefrågor som det allvarliga läget för Östersjöns olika strömmingsbestånd och behovet av ett stopp för det storskaliga industrifiskets trålfångster. På detaljnivå var ett samtalsämne problemen kopplade till den vetenskapliga rådgivningen och EU:s flerårsplan för Östersjön, liksom den grava kritik som Sverige nyligen fått från EU-kommissionen för de allvarliga och återkommande systematiska brister vad gäller bland annat vägning och registrering av landade fångster i det svenska yrkesfisket.

Andra intressanta frågor rörde Centerpartiets ståndpunkter för att mer aktivt kunna förvalta och jaga skarv. Centerpartiet menar att skarvens EU-skydd hotar fisken och den biologiska mångfalden. Man vill också slopa EU:s förbud mot handel med sälprodukter, ett förbud som i en infekterad fråga kraftigt minskat både intresset och möjligheten till säljakt inom EU. Även vattenkraft diskuterades, inklusive regeringens nuvarande paus av miljöanpassning av vattenkraften.

Läs hela Sportfiskarnas EU-valenkät här – och glöm inte att rösta!

Kategorier: Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv