Grattis Michael Ärfström – Sportfiskarnas nya projektledare i Härjedalen!

ÄrströmMichael Ärfström är projektledare för FishValueZ i Härjedalen, där han tillsammans med lokala aktörer vill skapa förutsättningar för ett hållbart fiske.


Sportfiskarna säger grattis och välkommen till en ny medarbetare. Det är Michael Ärfström som utsetts till projektledare för FishValueZ i Härjedalen.


Det är många som är nyfikna på Sportfiskarnas projekt i Härjedalen, och nu står det klart att Hedeviken-bon Michael Ärfström får uppdraget att navigera FishValueZ genom de kommande tre åren.
Det var flera kompetenta personers som hade sökt tjänsten, vilket vittnar om att många brinner för att utveckla fisket i just Härjedalen.
– Jag ser fram emot att bli en del i Sportfiskarnas organisation som verkar vara ett kluster av härliga människor med ett genuint intresse för natur, fiske och fiskar. Jag hoppas även på att ganska snart kunna, även om projektet är stort och brett, kunna presentera förslag på åtgärder som kan visa vilken riktning projektet tar och vilka möjligheter som finns, säger Michael Ärfström.
 

Har redan gjort uppdrag för Sportfiskarna

Michael har starka rötter inom sportfisket och grundlade karriären på Sportfiskegymnasiet i Älvdalen, och har sedan dess och arbetat inom olika delar av turistnäringen, bland annat med projekten Fiskepasset i Funäsfjällen och Guldvatten.

– Efter gymnasiet hade jag även en egen firma där jag guidade fiskare, hade kastkurser med mera. Jag flyttade sedan till Hedeviken där det blev mycket fokus på gård och familjeliv, men de senaste åren har jag hittat tillbaka till både besöksnäring och fiske då jag tillsammans med Sonfjällscampen i Hedeviken började arrangera guidade turer på Sonfjället plus att jag fick chansen att hålla i Sportfiskarnas koncept med Sommarlovsfiske, som förra sommaren drog i gång i Härjedalen.

Kort sagt så behövde Michael inte fundera särskilt länge huruvida han skulle söka uppdraget i Härjedalen. Tilläggas bör också att han sitter som ordförande i Hedevikens FVOF, där han kan göra verkstad av sina egna ideér kring sportfisket.

Mer vild fisk i friskare vatten

– Stommen i varje fiskevårdsområde torde vara att verka för naturliga fiskbestånd i friska vatten. Utsättning har sin givna plats som ett komplement och kan verka som avlastning men idag bygger de flesta föreningar sina verksamheter på att sälja fiskekort och sätta ut fisk, mig själv och vår förening inräknat. Den lösningen ger snabbt resultat, men här finns mycket att göra där man behöver en plan för att jobba både på kort och lång sikt. När man tänker vattenvård så bör man ha med ett större perspektiv och se till vattensystem än till enskilda fiskevårdsområden, resonerar Michael.
Detta är ett av de ämnen som Michael särskilt vill jobba med inom i FishValueZ, där han vill kroka arm med så många fiskevårdsområden och andra aktörer som möjligt. Här kan ni läsa en separat artikel om projektets innehåll i grova drag.

Slutligen – kan du dela med dig av ditt favoritställe i Härjedalen?

– Favoritfiskeställen är jag restriktiv med att ”outa”, det är sen gammalt. Men jag stortrivs i den fjällnära skogen, gammal skog med insprängda myrar och med ett helt annat djurliv än du hittar uppe på kalfjället. Gammelskogen vid Sonfjällets fot är ett guldkorn.

Vi på Sportfiskarna önskar kollegan Michael Ärfström all lycka, och vi återkommer självklart kring FishValueZ när det finns spännande framsteg att berätta om.loggorhärjedalen(kop...

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Strömmande vatten, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv