Lyckad instruktörsutbildning i flugfiske

fisk-liggande-foto-O...Foto: Oscar Trowald

Under helgen 16-17 september ägde premiären av Sportfiskarnas nya instruktörsutbildning i flugfiske rum på Hökensås under ledning av flugfiskeprofilen Johan Klingberg. 

Flugfiske är en av de viktigaste fiskemetoderna i Sportfiskarnas anslutna föreningar. Genom intresset skapar våra föreningar såväl gemenskap och tillgänglighet som fiskevård och spännande fiske i hundratals vatten runt om i Sverige. Att lära sig det relativt tekniskt utmanande flugfisket kan dock vara lurigt.

Men denna utgångspunkt har Johan Klingberg fått i uppgift av Sportfiskarna att ta fram en instruktörsutbildning för medlemmarna i våra anslutna föreningar. Målet har varit att ge intresserade flugfiskare ökade färdigheter i hur de ska lära ut flugfiske till andra. På Hökensås sportfiske i Västergötland fick de första deltagarna chansen att uppleva premiären för denna utbildning nu i helgen.

I ett digert program som innefattade såväl teori inomhus, kastträning utomhus och fiske vid hyrsjö fick deltagarna utbildning kring kastets metodik, de viktiga knutarna, fiskens liv, fisketeknik och hur vi ska bemöta de vi vill utbilda. 

- Det blev en helg utöver all förväntan. Jag tror att Johans otroliga entusiasm och kunnande ryckte med oss alla som var där och den sammanhållning som skapas vid sådana här helger är verkligen speciell, sammanfattar Sportfiskarnas utbildningsansvarige Oscar Trowald.

En av deltagarna, Johan Falkmarken, från Enskede Sportfiskeklubb, gav sin sammanfattning:

- Energinivån var uppe i taket hela vägen hem från Hökensås. Vi pratade så klart om alla aktiviteter vi vill göra, men det mest spännande var kanske att våra idéer handlade väldigt mycket om genomförandet. Hur man gör och vad som fungerar bäst. Samtalen var proppfulla av intryck och lärdomar från kursen. Nu är vi fyra i klubben som har en gemensam bild av hur vi skall göra för att lyckas med våra flugfiskeaktiviteter.

Nästa år satsar förbundet på att arrangera utbildningen på nytt, du kan redan nu föranmäla dig och läsa mer om kursupplägget här.

En längre artikel från utbildningen följer i Svenskt Fiske nr 5.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv