Rödingrally och betesbygge på läger i härliga Hedeviken

HedevikenettLeon Liljefelt har precis anlänt till bryggan för att visa upp sin fångst, han möts av glada kompisar på bryggan. Foto: Ricky Hermans


Sportfiskarna vill påminna klubbar och föreningar om möjligheten att arrangera fiskeläger tillsammans med oss. Det kan uppenbarligen bli väldigt lyckat!


Sportfiskarnas Ricky Hermans har precis kommit hem från ett äventyr i härliga Hedeviken i Härjedalen, där han tillbringade några dagar med entusiastiska ungdomar och andra ledare.

– Hedevikens FVOF har i flera år velat arrangera ett utbildande läger för ungdomar men pandemin satte stopp för detta. Nu när pandemin lugnat ner sig öppnades dörrarna igen. Hedevikens FVOF är även föreningsmedlem i sportfiskarna vilket gjorde allt mycket lättare. Vi kunde därmed bidra med extra kompetens och utrustning till detta läger, berättar Ricky Hermans.

I I tre dagar har de tillsammans med deltagare från flera olika län spenderat tid i fantastiskt fin natur, väl omhändertagna vatten och förstklassigt boende i form av stuga med bastu nära en tjärn långt ifrån civilisation.

– Vi har bedrivit olika typer av fiske såsom mete, spinnfiske, trolling i olika former och båtfiske med avancerad elektronik. Vi har målat våra egna drömbeten med hjälp av vattenfasta pennor. Även gått igenom enklare teori om fiskarter, fiskevård och livet under vattenytan. Allt detta avslutade med ett quiz. Jag är otroligt imponerad av dessa ungdomar, vilket driv och vilken kompetens de besitter, utbrister Ricky.

HedevikentvaAlla deltagarna från vänster, Ricky Hermans (Sportfiskarna), Leon liljefelt, Wille Berg, Emil Råbock Kindberg, Lukas Åkerblom, Alva Nolén, Kajsa Eriksson och Michael Ärfström, Hedevikens FVOF.

Finns det någon händelse som gjorde extra starkt intryck?
– Det absolut roligaste från denna helg är när jag och Michael från Hedevikens FVOF förbereder maten medan två av deltagarna testar fiskelyckan ute på Gulbergstjärn, de andra fyra fiskade från land, då vi plötsligt hör att skrik och direkt efter ett jubel. Vi förstod direkt att nu fick de något riktigt fint. Jag skyndar mig ner för att dokumentera händelsen. Leon Liljefelt hade lurat upp en röding på hela 1,5 kilo och ett nytt personbästa. Inne vid land möttes grabbarna av jubel och applåder, vilket teamwork av hela gänget.

Kommer det att bli fler läger av denna typ?
– Vi hoppas på att kunna medverka vi flera tillfällen och tillsammans med flera fiskevårdsområden. Hedevikens FVOF hoppas på att kunna skapa fler event årligen från och med nu, hälsar en nöjd Ricky Hermans.

 

Hedevikantrer
Wille Berg njuter i solen och har precis rensat två nyfångad fiskar. Foto: Ricky Hermans.

 

 

 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv