Rapport från SM Mete 2023

Helgen den 12-13 augusti genomfördes SM i mete för tredje året i rad på piren i Nyköping.

SMmetelogo
Detta år tog Enskede SFK över arrangemanget och alla tävlande och Sportfiskarna hoppas nu på att nästa klubb eller intresserade medlemmar ansöker om SM Mete för ett starkt fjärde år. Det behöver givetvis inte arrangeras på Piren i Nyköping även om det passar sig väldigt bra till fiske med keepnet.

Vädret var mulet med lätta vindar från ost första dagen. Det nappade ganska jämnt över hela sträckan, och fick man nån bättre braxen eller större abborre låg man bra till i tävlingen. Leif Andersson, Stäkets SF tappade en id på närmare kilot, dessa tappade fiskar är tungt en dag när fisket är små segt över hela sträckan.

MatsLarssonVagnhärad...
På bilden: Mats Larsson, Gnesta SFK/ Vagnhärad med en braxen. Foto: Mårten Wall

Bästa junior under Lördagen var Adam Litzell, Kållered med en vikt på 3260gram, den dam som fiskade bäst under Lördagen var Katherine Olsson, Eksjö med en vikt på 3880gr. Robert Grane, Katrineholm bästa herre med 4970gr under lördagens inledande dag.

Juniorerna fiskade i en sektion, 6 deltagare
Damerna fiskade i tre sektioner, 22 deltagare
Herrarna fiskade i sex olika sektioner, 54 deltagare

På söndagen vände vinden, var lite starkare och kom från rakt motsatt håll. Möjligen var det orsaken till att det inte nappade lika frekvent. Då blir fångst av framförallt braxnar ännu viktigare.  Adam Litzell, Kållered tog en sektions etta även dag 2 med vikt på 2510gr och borgade guldet med totalt 2 poäng. Adam var tätt följd av Linus Johnsson, Stäkets SF på 6 poäng som tog silvret före bronsplacerade Gustaf Johansson från Tullinge också på 6 poäng men sämre lägsta resultat.


Ögonblicksbildövertä...

 

Bäst totalvikt lyckades Robert Grane, Katrineholm, få med 6390 gr under de båda dagarna. Men eftersom deltagarna är indelade i sektioner är det poängräkning som gäller. Det gäller att ha bra fiske över två dagar och lite tur med lotten och där föll Robert genom att komma fyra andra dagen och slutar på en 6e plats.
 

Vinnare i damklassen: Lena Schedin, Falkenberg med totalsiffran 3p.

Herrklassen vinns av Johan Rödin, Norrtälje SF med två sektions segrar och är ohotat Svensk mästare med 2 poäng.

Se resultat: Här:

PrispallenSMMete2023...
Prispallen juniorklassen: Linus Johnsson, Stäkets SF till vänster, Adam Litzell, Kållered i mitten, Gustaf Johansson, Tullinge till höger i bild. Foto: Andreas Wetterhall

Tack för en härlig helg med god gemenskap och kämpar glädje, Trots snålblåst och tufft fiske var det likväl fantastiskt att få ta del av alla viskande strategier, skratt & svordomar. På grund av en felberäkning av sammanlagda resultat så har det skett justeringar i resultatlistan. Aldrig roligt och såklart ber vi om ursäkt för det men rätt ska vara rätt. Grattis till medaljörerna

Text av:

/Andreas Wetterhall / Mårten Wall, Enskede sportfiskeklubb
/ Calle Andersson, Sportfiskarna

Kategorier: Fiske i Stockholm, Tävlingsfiske, Region Mitt | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv