Laxfisket i Jonseredsvattnet öppnar igen

savean_seeberg
Såveåns laxfiske i Partille utanför Göteborg är populärt. Tillgängligt och vackert med chans på stor blank fisk. Foto: Michael Seeberg.

Den senaste tidens regn har kylt ner Säveån till gynnsamma temperaturer. Jonseredsvattnet populära laxfiske slår åter upp dörrarna. Välkommen att fiska från och med imorgon.

17 grader Celsius visar termometern på flera platser utefter den populära laxsträckan, Jonseredsvattnet i Säveån. Temperaturen innebär att fiskekortsförsäljningen på iFiske öppnar imorgon för dig som är sugen på att återuppta det populära laxfisket i Partille, utanför Göteborg.

Största fångade Säveålaxen i år ligger på drygt åtta kilo, men frågan är om det snart kommer tas en större då fiskräknaren, Jonsereds övre i Säveån visar på bra uppgång. Så pass bra att årets antal laxartade fiskar som simmat genom räknaren ligger klart över medel, om vi jämför med föregående år (fr. 2017). 

Fiskekortsförsäljningen är öppen så länge vattentemperaturen håller sig på drägliga nivåer för laxens välmående, överskrids dessa så stänger kortförsäljningen igen.

Är du intresserade av att köpa fiskekort till Jonseredsvattnet så gör du det här på iFiske. Är du intresserad av att följa stigningen av fisk så kan du göra det här på fiskdata.se.

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Syd, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv