Nyköpingborrens succén fortsätter.

Nyköpingsborrens femte upplaga avgjord.

nyborreb

När den femte upplagan av streetfisketävlingen Nyköpingsborren gick av stapeln bjöds det på riktig högsommarvärme. Solen gassade och termometern visade dryga 20 grader redan vid starten. Tävlingen var fram till några timmar före start fullsatt men efter några sjukanmälningar kom 44 tappra deltagare till start.

20230512_234428000_i...

Fisket var allt annat än lätt, vilket kanske kan kopplas till lågt havsvattenstånd i kombination med relativt höga flöden i Nyköpingsån. Trots detta lyckades drygt hälften av deltagarna att fånga fisk och de som fiskade bäst var de som deltog i juniorklassen. En av de personer som stack ut lite extra var Oskar Andersson som förutom att ha tagit sig från Helsingborg för att delta i tävlingen dessutom kammade hem förstaplatsen i juniorklassen.

POskarAndersson

Bild. Oskar Andersson
När vi träffade Oskar strax efter lunchtid sitter han med en glass i handen och språkas vid med sin vän och tillika konkurrent i tävlingen William. När jag manar på om att de ska fiska i stället för att äta glass säger Oskar lite kaxigt ”det är lugnt, jag leder tävlingen så nu kan jag njuta av en glass i stället”.

Vid tävlingens slut kunde vi konstatera att han fick rätt, om än med mycket små marginaler då tvåan i tävlingen Filip Kämpe hade samma totallängd. Oskar tog hem seger genom att ha fångat en större fisk.

Vinnare i seniorklassen blev Emil Appelkvist som tack vare lite tänk utanför boxen samlade ihop imponerande 97 centimeter och hade drygt 20 centimeters marginal till andraplatsen.

WilliamBäckManhem

Med fem tävlingar i ryggsäcken kan vi konstatera att denna typ av tävling blivit en viktig samlingspunkt och ett event som uppskattas av såväl stora som små.
Ett enkelt upplägg som kräver minimalt med utrustning gör det möjligt för vem som helst att delta. Det krävs inga stora båtar med avancerade ekolod. Ett spö, en rulle med lina och en box med beten duger gott och väl. Här kan både den mest erfarne tävlingsfiskaren och den som gör sin debut delta.
Prispallen

Nu laddar vi om batterierna och tar sikte på höstens upplaga av Nyköpingsborren som går av stapeln den 9 september.

Kategorier: Tävlingsfiske, Region Mitt | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv