VM Kval Internationellt Mete 2023 är igång

Landslagsuttagning Internationellt mete flöte, Arbogaån, Arboga 6-7 maj

Vy_Arbogaån_Foto_and...

Deltävling 1 och 2 är avslutade 6-7 Maj, Arboga ån.
Deltävling  3 och 4 pågår i skrivande stund i Töreboda, Göta Kanal
Deltävling 5 och 6 äger rum 26-27 Aug, Lidan, Linköping.

Då var årets landslagskval i grenen internationellt mete i gång.

Tommy Lindblom från klubben SWEA leder efter två deltävlingar. Tätt följd av Fredrik Samuelsson och Lars Lind, Höglandsfiskarna.  
Under första helgen i maj träffades de 16 deltagarna vid Arbogaån i Arboga för den första samlingen av tre för att utse landslagen för 2024 års VM- och EM. Sträckan i Arboga är välkänd i mete sammanhang då vårfisket brukar kunna ge höga riktigt höga vikter av braxen och björkna. Vädret var soligt men lite kylslaget men trots det var deltagarna hoppfulla att kunna fånga mycket fisk. Den starka strömmen gjorde det utmanande att få ner mäsk och beten till botten och få den att ligga kvar och locka fisk. För att underlätta detta blandar man mäsket med olika former av jord för att göra det tyngre. De flesta fiskade 13 meter take-a-part med flöten upp till 30 gram för att kunna hålla botten i den starka strömmen. Fångsten utgjordes till största delen av braxen och björkna. Anssi Lehtevä, Splash, lyckades fånga en braxen på hela 2,7 kg, bra drillat i den starka strömmen. Anders Tersby, Balans, drog upp en abborre på 1,4 kg och en färna på 1,4, de bidrog till att Anders lyckades komma tvåa på sin sektion. Enstaka deltagare gjorde tappra försök att fiska 20-25 meter ut men det visade sig att strömmen var alldeles för stark för att det skulle kunna mäta sig med att fiska längre in. Under lördagens deltävling lyckades Lars Lind bäst på A-sektionen med 11.200 g och Tom Östlund, Constellation, på B-sektionen hade dagens högsta vikt, hela 16.470 g. Vanligtvis brukar dag två ge bättre fiske eftersom braxen samlar sig under natten för att äta av det mäsk som kastas i under första dagen och den här gången stämde det bra, alla fick bra med fisk och snittvikten var drygt 10 kg. Undertecknad lyckades bäst på A-sektionen med hela 22.400 gram braxen och björkna.

Andreas_Sandberg_2_f...
På B-sektionen var det Tommy Lindblom som lyckades bäst med 21.260 gram.
Ett stort tack till arrangörsklubben Constellation Stockholm för ett väl genomfört arrangemang. Kommande deltävlingar går i Göta Kanal, Töreboda, respektive Lidan, Lidköping. 

Ställningen i VM kvalet:
VMKval1-2resultat

Andreas Sandberg, Splash

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv