Rapport från VM - Kval Mormyska - Björköfjärden 18-19 Mars

Rapport från VM - Kval Mormyska - Björköfjärden 18-19 Mars

VMkvalMormyska2023Fr...
Från vänster: Johan Kindlundh, Andreas Wetterhall, Magnus Andersson Foto: Marino Sanvincenti

Förväntan på det ökända tävlingsvattnet var på förhand skyhögt. Mormyskafiske med 0.14-lina och 5mm-myskor agnade med maggot hör ju inte till vanligheterna på elitnivå. Träningsfisket i vindar på 20m/s pekade dock på ett helt annat fiske. Då arrangör saknades inför säsongen kom inbjudan till tävlingen ut sent, och krockade med Karl Hedin Cup. 9 deltagare var anmälda till kvalet. Fredrik Samuelsson var kvalificerad via SM så hans resultat räknades inte in. Thomas Axelsson hoppade av och klev in som domare pga ryggproblem så 7 deltagare krigade om 2+1 platser till VM 2024 i Mongoliet.
Deltävling 1 visade det sig att 3-3,5mm-myskor med 0.10-lina på 5-7 meters djup var melodin för samtliga deltävlingar. Något mörtfiske var inte på tal då dessa inte gick i stim.
Samtliga deltävlingar var av karaktär ”pimpelfiske” då det handlade om att borra rätt och plocka abborre med bättre snittvikt. De små rutorna vi fiskade i blev snabbt nerborrade och det fick bli att nöta upp fisk i gamla hål sista delen av varje tävling. Vädret under helgen bjöd mestadels på sol och väldigt svag vind trivsamt nog.
Inför dag 2 var det Andreas Wetterhall och Magnus ”Mankan” Andersson som låg i topp med 3p respektive 4p följt av 3 deltagare på 7-8p. Spännande!
Efter deltävling 3 stod det klart att Andreas Wetterhall på 5p tagit en av de åtråvärda landslagsplatserna. Johan Kindlundh och ”Mankan” krigade i sista deltävlingen för ordinarie respektive reservplats. Om Kindlundh skulle ”floppa” fanns även chans för Jimmi Bornström och Johan Axelsson att via en seger i deltävlingen ta reservplatsen, så spänningen var på topp. Denna deltävling hade högst snittvikt på fisken. Johan Kindlundh tog en förkrossande seger med 5695g, dryga kilot före 2:an Johan Axelssons 4658g. Så med en stark prestation på dag två stod det klart att Johan Kindlundh (6p) & Andreas Wetterhall (5p) tog de 2 ordinarie platserna medans Magnus ”Mankan” Andersson (7p) tog reservplatsen.

MormyskaVMkvalresult...

Text: Andreas Wetterhall

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv