Stora förändringar i lovfiskets schema i Göteborg!

lovfiskeFölj med oss till Marstrand och fånga såna här coola fiskar på din egentillverkade pirk! Foto: Hans Lindqwist

På grund av isläget blir vi tvungna att göra en del förändringar i schemat för sportlovet. Vi satsar bland annat på att så många barn och ungdomar som möjligt ska få fånga en fisk på egentillverkat bete och därmed klara vår fiskelovsutmaning. Här kommer en lista på vad som erbjuds!

Måndag 13/2 erbjuder vi en redskapstillverkning för barn och ungdomar då vi tillverkar och målar pirkar för pimpel. Samtidigt erbjuder vi barn och ungdomar att fiska i dammarna på Sjölyckan. Plats Sjölyckan, stora salen kl. 10-14.

Tisdag 14/2 är det gäddfiske i Härlanda Tjärn enligt plan kl. 10-14.

Onsdag 15/2 fiskar vi i Marstrand och Delsjön. Där kan man med sina nytillverkade pirkar fiska efter vitling och simpa (nästan nappgaranti) eller abborre i Delsjön (god chans).

Delsjön: kl. 10-14, samling Sjölyckan (fiske på gångbron).

Marstrand kl. 15-19, samling vid färjeläget, observera att det är eftermiddag/kväll. Det är då det nappar bäst där.

Torsdag 16/2 fiskar vi i Sisjön enligt plan kl. 10-14 och fiskar i öppet vatten. Chansen till huggvillig fisk är lite lägre nu på vintern men det finns både abborre, gädda och enstaka regnbågar. Samling vid Scoutstugan.

Flera platser utgår alltså (Alingsås, Mölnesjön, Bergsjön) och ersätts av andra, dessutom blir det inget regnbågsfiske eftersom leverantören inte kan få tag på fisk då de har 10 cm is i sina kassodlingar. Vi kommer att satsa på att klara av fiskelovsutmaningen istället. Tillverka ett bete och fånga en fisk på det betet!

Här är en länk till vår utmaning!

https://youtu.be/VheLom6kPcU

 

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fisketips, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv