Köp Gäddbibeln och stötta fiskevården

Gaaddbibeln-Omslag-2...Bild: Bokförlaget Max Ström / Gäddbibeln är en både personlig och högst sakkunnig bok om gäddan och gäddfisket.

Köper du Tobias Fränstam bok Gäddbibeln så går tio kronor av varje såld bok till förbundets projekt Rädda en Gädda.

Sportfiskeprofilen Tobias Fränstams har skrivit en bok om sin största passion i livet: gäddfiske. Gäddbibeln är ett praktverk på 300 sidor om Esox Lucius, gäddan, våra insjövattens kung och vår mest spännande sportfisk. Boken behandlar bland annat gäddan som art, praktisk fiskevård för gäddan och såklart, hur man bäst fångar den.

Genom ett samarbete med Bokförlaget Max Ström kan du nu köpa boken till specialpriset 299 kronor samtidigt som 10 kronor från varje såld bok går till Sportfiskarnas fiskevårdsprojekt "Rädda en Gädda".

gaddbibeln-800Bild: Bokförlaget Max Ström

-Fiskevård ligger mig varmt om hjärtat och det är väldigt roligt att man nu kan köpa boken till specialpris samtidigt som det går tio kronor till praktisk fiskevård för gäddan, säger Tobias Fränstam.

Gäddan är en av de viktigaste rovfiskarna för ekosystemet längs ostkusten. Tyvärr har gäddan minskat kraftigt i många områden sedan 1990-talet. Övergödning och exploatering av viktiga lek- och uppväxtmiljöer är några av anledningarna. Fler rovfiskar och mindre näring kan få ekosystemet i balans igen. Sedan många år tillbaka arbetar Sportfiskarna för att rädda gäddan. Bland annat genom att bygga så kallade ”gäddfabriker”.

Klicka här för att köpa Gäddbibeln till specialpris och stötta fiskevården.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske, Fisketips, Fiskekort nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv