Hon tar över ordförandeklubban i fiskefrågorna

Emma
Emma Nohrén blir ny ordförande i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott. Foto: Pressbild/arkivbild

I väntan på att regeringen och de nya statsråden ska presenteras så står det klart vem som kommer att svinga klubban i de fiskepolitiska frågorna.

Det blir partiskifte på posten som ordförande för riksdagens Miljö- och jordbruksutskott, som handhar de fiskepolitiska frågorna. För första gången blir det en representant för Miljöpartiet som får uppdraget, nämligen Emma Nohrén som efterträder Centerpartisten Kristina Yngwe, som meddelat att hon lämnat rikspolitiken.

Emma Nohrén kommer från ett annat tungt uppdrag, nämligen som mångårig ordförande i Miljömålsberedningen, det organ som levererar förslag till regeringen på hur Sveriges miljökvalitetsmål och generationsmål kan nås.

Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm kommenterar utnämningen så här:

– Emma Norén är en väldigt kunnig person inte minst när det gäller havsmiljön och fiskefrågor kopplat till havet. Hon har visat en god förmåga att arbeta målinriktat över partigränserna inte minst som ordförande för miljömålsberedningen. I det arbetet togs många bra förslag fram för hur en förbättring av miljön och fiskbestånden i Östersjön kan åstadkommas som Sportfiskarna välkomnar. Vi hoppas att det arbetet fortsätter under Emmas tid som ordförande i MJU.

Kategorier: Miljö, Region Väst, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv