Team Bronko tar hem SM i gäddfiske - laget avslöjar den vinnande tävlingsritualen för radio P4 Göteborg

gadd_sm_lowres-2

Tävlingsledningen flaggar för start. 31 lag tävlar om SM-pokalen i gäddfiske. Foto: Mathias Arnham

 

31 lag slogs om den ståtliga SM-pokalen i gäddfiske, som till slut kunde bäras upp av Oskar och Niklas Gustavsson och Rasmus Hedin i Team Bronko. Sportfiskarna tog med sig Helena Sandgren från radio P4 Göteborg, ut i båten för en snabb intervju med teamet.

 

Svenska mästerskapen i gäddfiske är en hedervärd titel för alla tävlingsfiskande gäddfiskare. Det finns två sätt att få en plats i finalen, antingen via poängplacering i Swedish Pike League eller bra placering i någon av DM-tävlingarna som arrangeras. I lördags var det dags att göra upp i sjön Mjörn utanför Alingsås. När tävlingsledningen flaggade för start var det 31 anmälda båtar som svischade ut från Alingsåsvikens öppna fjärd.

 

Radio P4 Göteborg var sugna på att ta ett snack med någon av de tävlande teamen och fick hänga med ut i Sportfiskarnas båt. Av en ren slump så var det Team Bronkos Oskar Gustavsson som fick radioreportern Helena Sandbergs mick under näsan. Laget var efter en bra start, med en 101-centimetersfisk på gott humör, helt ovetandes om hur fantastiskt dagen skulle sluta. På frågan om hur teamet förbereder sig inför tävlingen kom ett helt klart oväntat svar:

 

–  Vi ska nöta på och stå på rätt plats vid rätt tidpunkt, och bara ”hamra” hela dagen. Vi har ju dessutom alltid vår rutin, Rasmus och jag, då vi alltid startar tävlingsdagen med att smörja in varandra med solkräm. Det spelar ingen roll när på året det är, det måste ske för det medför tur, berättar Oskar och ler avslappnat.

 

gadd_sm_lowres-1

Oskar Gustafsson från det vinnande Team Bronko intervjuas av radio P4 Göteborg-reporten Helena Sandberg. Foto: Mathias Arnham

 

Lyssna på Radio P4-inslaget HÄR.

 

Tävlingen arrangerades föredömligt av Sportfiskarna-anknutna klubben Mölndals sportfiskeförening som såg till att fiskrapportering och säkerhetsrutiner följdes. Tävlingen sponsrades med fina priser från sportfiskebutiken Tajtlajn och båttillbehör- och elektronikgrossisten Comstedt.

 

gadd_sm_lowres-3

Här är de tre bäst placerade lagen i SM i gäddfiske. Överst, Niklas och Oscar Gustavsson och Rasmus Hedin från Team Bronko. Foto: Nicka Hellenberg

 

Sportfiskarna lyfter på fiskekepsen och gratulerar Team Bronko för en grymt bra insats.

 

Resultat:

1:a Team Bronko 423 cm

Niklas Gustavsson

Rasmus Hedin

Oskar Gustavsson

 

2:a Mad Pikers 359 cm

Mikael De Bruijn

Alex Hägg

Christian Erhardt

 

3:a Glädjehugget 345 cm

Pontus Karsenberg

Joakim Hahne

Daniel Simonsson

 

4 Aros Anglers 2  281 cm

5 JMV 21  281cm

6 Gumbianerna 258 cm

7 Team Infamous 239 cm

8 Team Vazz 229 cm

9 100 procent 221 cm

10 Team Västgöta Pike Fighters 218 cm

11 Team Gårilla 195 cm

12 Team Åkered 157 cm

13 Aros Anglers 153 cm

14 Team Vallda Fishing 147cm

15 Team Steken 147cm

16 Team Dalagrisen 141 cm

17 Team Lost & Sea 134 cm

18 Team MKC 125 cm

19 Team Jokers 124 cm

20 Team Delicato 107 cm

21 Team Uppsala Pike Brigade 70 cm

22 Team Gäddihallonen 69 cm

23 Larsa Lures / LJT 65 cm

24 Team Pike o Tats / Ulricehamns Fritidsfiskare 60 cm

24 Mollbergs Blandning 60 cm

 

Längsta fisk på hela 107 centimeter togs av Jesper Jörnén, Team Delicato. Totalt kom det upp 67 gäddor med en snittlängd på 72 centimeter. Sex fiskar mätte över 90 centimeter varav två över 100 centimeter.

 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Tävlingsfiske, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv