Fiskeläger i Jormvattnet levererade fångst och glädje till alla

JormFoto: Marika Hopponen Westberg / Sportfiskarna fanns med på det lyckade ungdomslägret i Jormvattnet, där alla fick fisk.

Jormvattnet är en klassisk destination som frälst sportfiskare i flera generationer. Här snackar vi om en storslagen plats som sannerligen levererar.

Det sägs att Frostviken och Jormvattnet är Jämtlands tak. Många har stiftat bekantskap med området genom den klassiska sagan Dunderklumpen – men det är även känt för sitt högklassiska fiske.

Sedan några år tillbaka så arrangeras det ett fiskeläger för ungdomar, där Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp håller i trådarna. Upplägget är att ungdomarna får övernatta i sällskap med ledare, lära sig grunderna i sportfiske, samt att praktisera sina kunskaper i något av traktens hetaste öringvatten.

Denna sommar hölls lägret mellan 15–17 augusti, och Sportfiskarna fick äran att vara medarrangör genom Eva Nordin Svedlund, som till vardags är ungdomsansvarig på Jämtlandskontoret.

JormmFoto: Marika Hopponen Westberg /  Eva Nordin Svedlund på Sportfiskarnas Jämtlandskontor iakttar när en av ungdomarna rensar öring.

När det var dags att summera lägret så ekade superlativen mellan fjälltopparna. Exempelvis så fick alla fisk – och trots stundvis utmanande väder så gick det att vara ute hela tiden.

– Det var kalasbra! Alla fick fisk, och vi fick bra med fisk, så himla kul. Fina, sunda öringar finns i den exklusiva privata tjärnen som lägerdeltagarna får fiska i, berättar Marika Hopponen Westberg.

Hon strödde beröm över både ungdomarna och de övriga ledarna.

– Det var otroligt värdefullt att få ta del av Evas expertis och kunnande. Hon hade även med sig utrustning som ungdomarna fick låna. Ett väldigt trevligt inslag att hon var med oss under hela lägret.

Enligt Marika så utvecklas deltagarna i rasande takt, vilket underlättas av att de har roligt.

– Jag blir så glad av att få vara en liten pusselbit i deras utveckling, för av årets deltagare så var tre veteraner, så jag har fått lära känna dem rätt bra nu. Nu är de dessutom extra intresserade av flugfiske, vilket ligger mig varmt om hjärtat. Förra året testade de på med min utrustning, i år hade alla egen och de har under dessa dagar slipat på tekniken och blivit så duktiga, berättar Marika.

Hon avslöjar att planen är att kunna köra ett nytt fiskeläger i Jormvattnet nästa år. Det är med andra ord bara att hålla utkik och anmäla er om det låter lockande.

JormmmFoto: Marika Hopponen Westberg / Fiskeläger i Dunderklumpens land, Jormvattnet och Frostviken.

 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv