Kalkning av Svartedalen-sjöarna

svartedalen_top
Kalkningen av Sportfiskarnas sjöar i Svartedalens naturreservat sker under vecka 32 och vecka 33. Avvakta med att fiska i sjöarna under den här perioden.

Under veckorna 32 och 33 kalkas sjöar och våtmarker i Svartedalens naturreservat. Med tanke på omständigheterna ber vi dig som planerar att fiska i området att avvakta.

Nästa vecka kommer Göteborgsregionens helikoptrar kalka Svartedalens sjöar och våtmarker, för att motverka försurningseffekter på det djur- och växtliv som finns i området. Kalkningsarbetet med den tunga trafik som krävs kommer ha stor påverkan på både fiske och naturupplevelse. Har du tänkt att fiska i området under den här perioden ber vi dig att avvakta.

Sportfiskarna ombesörjer åtta fiskevatten i natursköna naturreservatet Svartedalen. Det är främst regnbågen som lockar de fiskare som besöker området. Sjöarna erbjuder ett varierat och spännande sportfiske och förutom regnbågen kan du som fiskar i Svartedalen-sjöarna även fånga både abborre och gädda. Det finns även ett mindre bestånd av öring i flugfiskevattnet Lindesjön.

För mer information om kalkning följ den HÄR länken.

För mer information om Svartedalens sportfiske följ den HÄR länken.

Kategorier: Miljö, Försurning, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv