Här är svenska mästarna i trolling!

SMMMFoto: Kalle Abresparr / Team Akkavare lyfter guldpokalen efter segern i Storsjötrollingen.

Sverige – vi har ett resultat! Team Akkavare är svenska mästare i trolling efter tre dagars batalj på jämtländska Storsjön.

Storsjötrollingen i Hallen är en klassiker inom svenskt sportfiske – som dessutom brukar vara en utmaning av rang. Så även när SM-medaljerna skulle fördelas, i samband med tävlingens 20-årsjubileum. Redan första dagen fick mästerskapet pausas, när nordvästan piskade fram meterhöga vågor i tävlingsområdet.

Den jämtländska fjällvärlden byter dock snabbt skepnad, och de resterande två tävlingsdagarna gick att genomföra under skapliga förhållanden.

De 59 ekipagen kryssade fram över Storsjöflaket, i hopp om att både öring och någon av sjöns beryktade kanadaröding skulle ge dem ett försprång i resultatlistan.

Det stod tidigt klart att två lag skulle ha en tvekamp om segerpokalen, nämligen Lars Roberts Orkester och Team Akkavare, med Robert Gjersvold respektive Tobias Möller som skeppare.

Redan första dagen ryckte de ifrån de övriga teamen genom att fånga en handfull fiskar, och när alla båtar lagt till vid hamnen på lördagen så var Team Akkavare och Lars Roberts Orkester solklar etta och tvåa, med 587,4 poäng respektive 468,4 poäng. Det var ett rejält skutt ned till bronsmedaljören Magnusson/Garmin på 335,8 poäng.

SMMFoto: Anders Lundin / 59 ekipage deltog i Storsjötrollingen, varav 25 i SM-klassen.

Det bör poängteras att alla lagen inte deltog i SM, och att resultatlistorna därför såg lite olika ut gentemot toppen i Storsjötrollingen. Ettan och tvåan var dock desamma, men på tredjeplats i SM hamnade Team Goforit. Totalt var det 25 team som var anmälda till SM.

Rent historiskt så brukar lagen snitta tre fiskar per dag under Storsjötrollingen, och glädjande nog så har andelen vild fisk ökat.

– Tidigare har fångsterna varit ungefär 75 procent utsatt fisk, men de senaste åren har det varit ungefär hälften. Öringbeståndet verkar vara bra, men eftersom Storsjön är oberäknelig så är det inte bara att åka ut och hämta dem, konstaterade tävlingsledaren Micke Jönsson.

Den största öringen på 4 693 gram vägdes in av Team Farson, och i övrigt kan det nämnas att ett gäng förrymda regnbågar också hamnade i baljorna.

Arrangörerna för Storsjötrollingen hälsar att det kommer tillbaka i ännu bättre form nästa år. Sportfiskarna gratulerar samtliga medaljörer och tackar Jamttrollarna och Hallens snöskoterklubb för ett väl genomfört evenemang.

Fullständiga resultatlistor från SM kommer att presenteras på Sportfiskarnas hemsida inom kort, och ett mer omfattande reportage från arrangemanget publiceras i ett kommande nummer av vår medlemstidning Svenskt Fiske.

SMFoto: Barbro Schützer / Kalle Abresparr, som sitter i Sportfiskarnas tävlingskommitté, lyckades fånga tävlingens näst största öring på 4 593 gram.

Topp 10 SM i trolling: 1) Team Akkvare, 2) Lars Roberts Orkester, 3) Team Goforit, 4) Team Björklund, 5) Team Galten/hg, 6) Team Arctic, 7) Team Trophy, 8) BTK Trolling Team, 9) Team Lopa, 10) Hajpojken.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Region Norr, Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv