Tusentals barn och ungdomar introduceras i sportfiske och fiskevård

undomar_fiske_low-3
Tre grabbar testar på att meta för första gången. 1718 barn och ungdomar har följt med Sportfiskarna/Göteborg ut på sportfiske- och fiskevårdsaktiviteter under vårterminen 2022.  Foto: Mathias Arnham.

När Sportfiskarna i Göteborg samordnar statistiken över ungdomsverksamhetens aktiviteter våren 2022 lämnar siffrorna inget mer att önska. Tusentals barn och ungdomar har fått lära sig mer om livet under ytan, tagit sina första kast och framför allt fått möjlighet att umgås kring våra spännande vattenmiljöer.

Att barn och ungdomar behöver lämna inomhusmiljöer och skärmar är alla överens om. Att praktisera nyss nämna önskemål är svårare. Sportfiskarnas Hans Lindqwist med kollegor, går dock mot strömmen med över hundra genomförda utomhusaktiviteter. Under våren och försommaren har hela 1718 barn och ungdomar fått praktisera Sportfiskarnas hjärtefrågor, sportfiske och fiskevård.

– Ja, det har varit bra fart på verksamheten. Det är som vanligt otroligt inspirerande för oss som arbetar med de yngre generationerna att se all den glädje och nyfikenhet som Sportfiskarnas aktiviteter och utbildningstillfällen genererar. Sammanlagt har Sportfiskarnas Göteborgs-kontor tagit ut 2198 personer, varav 1718 barn och ungdomar på fiske och fiskevård. Hela 830 av alla dessa barn är tjejer. Mycket glädjande då framför allt sportfisket behöver mer tjejer, säger Hans Lindqwist, ungdomsansvarig i Sportfiskarna region väst.

undomar_fiske_low-1
Sportfiskarnas ungdomsledare Robin Kanthe instruerar elever i årskurs 7 från Stenungskolan i Stenungsund. Dagens tema var att se om det fanns några invasiva arter i havet. Foto: Mathias Arnham

Det är inte enbart barn och ungdomar som Hans med kollegor träffar. Nästan femhundra vuxna har deltagit. Både tillsammans med barnen, men även på enskilda lärarfortbildningar och integrationsaktiviteter.

Fler barn- och ungdomsaktiviteter planeras. Vill du att ditt barn släpper skärmen och kommer ut en stund i naturen? Håll utkik här på sportfiskarna.se.

Lite siffror från Sportfiskarna Region Väst, Göteborg
74 Skolbäcken-tillfällen, varav 18 med särskolan.
9 fiskelovsdagar.
10 stadsfiske och fiskeutflykter.
2 medlems-event.
1 övriga event.
2 integrationsdagar.
1 ungdomsledarutbildning.
3 lärarfortbildningsdagar.
4 fiskeaktiviteter för tjejer.

Kategorier: Ungdom, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv