Sportfiskarna satsar på kommunikation i Väst och Norr

Anders-Lundin-800Foto: Kristina Ernehed / Anders Lundin byter nu Fiskejournalen mot Sportfiskarna.

Sportfiskarna förstärker nu verksamheten med två regionala kommunikatörer: Anders Lundin och Mathias Arnham.

Anders Lundin arbetar i Region Norr och Mathias Arnham i Region Väst. De ska förmedla mer info om lokala aktiviteter, fiskevårdsinsatser och viktiga intressefrågor. 

Kort om Anders Lundin: Anders är i grunden journalist, och har bland annat jobbat som reporter på Östersunds-Posten och som nyhetsredaktör på Fiskejournalen. Parallellt med detta har han varit engagerad inom fiskevård och fisketurism, och även läst in några poäng fiskbiologi på Umeå universitet.  Kampen för levande vatten och friska fiskbestånd har varit närvarande sedan barnsben och att han nu arbetar på Sportfiskarna känns närmast logiskt. 

Vilka är dina styrkor? 
Förhoppningsvis energi, nya perspektiv och sammanhang. Jag har stora nätverk, och kan sätta in både sportfiske och fiskevård i relation till andra samhällsföreteelser, både lokalt och nationellt. På landsbygden handlar det mesta om relationer, och ett givet mål är att Sportfiskarna med min hjälp ska kroka arm med många befintliga aktörer, både andra idéburna rörelser, företag och politik.

Vilka är de främsta kommunikativa utmaningarna att arbeta med i region Norr? 
Inga egentligen, det är så tacksamt att jobba i Jämtland och övriga Norrland, folk är engagerade och ställer alltid upp. Det är min erfarenhet efter 20 år som reporter på landsbygden. Visst kan avstånden vara utmanande ibland, men det finns så mycket annat som för oss samman. Folk vill bli sedda och berätta sin historia, speciellt i områden där traditionella medier dragit ned på bevakningen. 

Vilket är ditt favoritfiske?
Allt som finns i min omgivning, flugfiske, spinnfiske och pimpelfiske. Främst efter öring, harr och abborre. Jag har egentligen bara två principer, jag vill fiska där det går att dricka vattnet utan att bli sjuk och att bestånden ska vara livskraftiga, eftersom jag gärna tar hem en matfisk.

Mathias-Arnham-800Foto: Anders Holm / Mathias Arnham har ett brett fiskeintresse som bland annat innefattar flugfiske efter öring.

Kort om Mathias Arnham: Mathias har under de senaste tjugo åren arbetat med sportfiskemedia i alla dess former, både innanför och utanför landets gränser, som frilansare och mångårig medarbetare på tidningen Fiskejournalen. Mathias skriver och fotograferar för webb och tryckt media men även digital marknadsföring och sociala medier har inkluderats inom hans dagliga arbetsuppgifter. 

Vilka är dina styrkor? 
Jag hoppas på att kunna bidra med ett starkt fotomaterial och tilltalande berättande om både små och stora händelser inom Sportfiskarnas verksamhetsområden. Jag kommer även använda mitt upparbetade nätverk inom press och media för att så många som möjligt ska få ta del av det viktiga arbete som Sportfiskarna utför, varje dag, året runt.

Vilka är de främsta kommunikativa utmaningarna att arbeta med i region Väst? 
En stor utmaning är att komprimera och förmedla Sportfiskarnas alla sakkunniga biologers stora kunnande till intressanta och lättfattliga texter.

Vilket är ditt favoritfiske?
Gäddfiske i alla dess former. Jag tröttnar aldrig på denna fantastiska varelse. 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Region Väst, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv