Vinnarna från Nyköpingsborren våren 2022

nykopingborren2022-v...Foto: Sportfiskarna / Alla vinnarna.

För tredje året i rad arrangerades tävlingen Nyköpingsborren, och denna gång i en vårupplaga. Fisket var ganska knepigt efter ett lågtryck men några lyckades verkligen knäcka koden för dagen och överlista abborrarna.

Ambitionen är att även en höstupplaga av tävlingen ska genomföras i september. Deltagarlistan var återigen fullsatt och förutom lokala fiskare, kom tillresta tävlande från bland annat Stockholmsområdet, Valdemarsvik och Eksjö.

Återigen visade alla tävlande prov på god respekt och sportsmanship gentemot varandra, vilket bidrog till en god stämning och väl genomförd tävling av samtliga deltagare.

Tävlingen var spännande ända fram till slutet, och Elmer som vann juniorklassen för andra året i rad(!) säkrade vinsten med en fin fisk endast minuter innan det var dags för inlämning av startkorten. I seniorklassen säkrade Vladimirs segern med en imponerande abborre på 44 cm, som också blev dagens största.

Sportfiskarna vill passa på att tacka samtliga sponsorer som bidragit med priser till de tre bäst placerade fiskarna i respektive klass, samt utrustning och material till giftbags. Vi hoppas att tävlingen väcker lika stort intresse när det är dags igen i höst och förhoppningsvis får vi se flera fina abborrar.”

Junior:
1:a Elmer Sandberg 88 cm

2:a Hugo Nydahl 67 cm

3:a David Lundh 66 cm

Senior:
1:a Vladimirs Ivanovs 100 cm

2:a Danylo Servatyak 95 cm

3:a Vincent Malmberg 92 cm

Kategorier: Tävlingsfiske, Region Mitt , Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv