Nyårsgäddan i Västervik fick ställas in

Top-3-2021-foto-Joha...Foto: Johan Skoglund / Topp tre från förra gången då den populära tävlingen kunde genomföras.

Tävlingen Nyårsgäddans 9:e upplaga fick nu ställas på grund av för mycket isbildning i ramperna som omöjliggjorde sjösättning.

Alla 46 deltagare efterskänkte startavgiften till Sportfiskarna trots att tävlingen fick ställas in. Över 70000 kronor går nu till något av de projekt som Sportfiskarna arbetar med i närområdet.

Mycket tråkigt att ställa in efter åtta raka år tyckte alla som anmält sig. Men det var helt enkelt för mycket isbildning i ramperna efter en köldknäpp så det gick inte att sjösätta. 

Det var ändå 46 anmälda deltagare, trots att alla de som alltid anmäler sig sista veckan i väntan på senaste väderprognosen uteblev i år. Arrangören gav nu två möjligheter till de anmälda: antingen fick man tillbaka sin startavgift eller så efterskänkte man den till fiskevården i närområdet via Sportfiskarna och kunde då samtidigt vara med i en utlottning av prisbordet. Inte en enda deltagare ville ha tillbaka sin avgift utan samtliga 46 deltagare tyckte det var en bra idé med ett lotteri. 

Någon sa till och med att ”fiska på nyårsafton är ändå ett lotteri och nu slipper vi frysa i båten”. Lotteriet filmades och kördes ut i evenemanget på Facebook så alla kunde sitta hemma och följa det hela. Men gäddfiskare är hårda, många skickade bilder från sina öring och ismetefisken under dagen, är det nyårsafton så fiskar man, det har blivit en tradition sa man. 

Vandringspokalen och lucky looser priset får vara vakant i år men nästa år kör vi igen med full kraft, många har redan hört av sig och är supertaggade på 10-årsjubileet och då siktar vi på rekorddeltagande i Sveriges trevligaste men också tuffaste gäddträff på årets sista dag.

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv