Lyckad tjejfiskesatsning för Sportfiskarnas Göteborgskontor

Tjejfiske-luften-är-...
Julia, Freja och Elsa med en fin regnbåge. Foto: Martin Lindström, Sportfiskarna.

Sportfiskarnas Göteborgskontor har under året jobbat extra för att få igång en grupp med fiskande tjejer.

Sportfiskarnas Göteborgskontor har under många år haft särskilda tjejfiskesatsningar, en fråga som är mycket viktig för förbundet. Vi kan glatt konstatera att vi fått igång ett härligt gäng och att vi nu kommer att satsa extra på detta framöver.

Under året har vi genomfört åtta aktiviteter, varav två varit heldagar. Vi har introducerat en rad olika tekniker, som trolling i Delsjön, spinnfiske efter abborre och gädda, kustfiske efter havsöring och näbbgädda, mete i Vallgraven och som avslutning spinnfiske efter regnbåge. Fiskelyckan har givetvis varit varierad, men framförallt har vi haft roligt!

Nyligen var det säsongsavslutning i Sportfiskarnas regnbågsvatten Norra Långevattnet. 12 fiskeglada unga tjejer deltog tillsammans med mammor, pappor, mor- och farföräldrar. Vi hade fint besök av Felicia, Amanda och Julia Petrusson från Ladies Fishing Team som vid den gemensamma korvgrillningen berättade om sitt fiskeintresse som lett dem in på tävlingsfiske. Även Ewa Falklind och Åsa Westlund var på plats och berättade om Fjällorna, fiskeföreningen för kvinnor. Tillsammans med två av våra ungdomsledare, Aio Sjölund och Rumaysa Muric, fick alla tjejer en fin dag vid sjön. Stort tack till alla tjejer, föräldrar och ledare som varit med under året, senast till våren kör vi igång igen!

Satsningen på tjejfiske har gjorts möjlig genom finansiering av kampanjen ”Luften är fri”, en del av Friluftslivets år, samt medel från Göteborgs stad och i samarbete med Sportfiskarnas distrikt Väst.

Om fiske och Friluftslivets år
2021 är Friluftslivets år och självklart är sportfisket med på satsningen. Målet är att få så många som möjligt att prova på och bli ännu mer intresserade av sportfiske och friluftsliv. Dessa aktiviteter är en del av detta och genom att delta så hjälper du oss att nå vårt mål: Att så många som möjligt ska få reda på det vi redan vet, att sportfiske är det roligaste som finns.

Luften_ar_fri-logo-R...

 

 

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv