Superöring fångad i Nyköpingsån

Peter-Berggren_Nykop...Foto: Jimmy Eriksson / Peter Berggren med superöringen.

Fisket är riktigt hett nu: vattenföringen är gynnsam och det finns gott om stor öring i ån. Nyligen landades en superfisk på hela 90 cm.

Med sjunkande temperaturer börjar fisket komma i gång ordentligt runt om i landet, inte minst i Nyköpingsån. En för årstiden god vattenföring i systemet gör att grova öringar börjat stiga och rapporter om flera fina öringar har kommit under augusti månad. 
Den absoluta toppfisken kom i dagarna. Den välkände fiskeguiden Peter Berggren (Peter Guide) lyckades lura en bastant öring på hela 90 cm. Stort grattis till en riktig drömfisk!

Fisket i den nedre delen av Nyköpingsån är öppet fram till den 15 september men Sportfiskarnas regionkontor hoppas på att kunna beviljas dispens för att förlänga fiskesäsongen en månad. 
-I fjol fick vi förlängt till den 15 oktober vilket vi hoppas på även i år, berättar Manfred Skog projektledare på Sportfiskarna.
Motivet till detta är att öringsstammen i Nyköpingsån utgörs av utplanterad fisk som sätts ut årligen. Möjligheterna till reproduktion är mycket begränsad till följd av dämning och oregelbunden vattenföring orsakad av kraftproduktion och rekreationsvärdet och öringens värde som sportfisk är därför större.

Du löser ditt fiskekort för nedre delen av Nyköpingsån via www.fiskekort.se.

MISSA INTE: Under hösten kör vi en fototävling där den som fiskar i Nyköpingsån kan skicka in sin fiskebild till nykoping@sportfiskarna.se och vara med och tävla om ett årskort för alla zoner för 2022!

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Fisketips, Region Mitt , Fiskekort nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv