Jobbtips: ledig tjänst med ungdomsverksamhet i Region Syd

platsannons-syd-800Foto: Anders Karlsson / Skolbäcksaktivitet vid Mörrumsån.

Sportfiskarna söker nu en projektledare för ungdomsverksamheten, främst projekt Skolbäcken. Tjänsten är 100% tillsvidare med placering i Malmö men verksamhet i hela Region Syd. Sökande bör ha en gedigen pedagogisk bakgrund.

Som projektledare inom Sportfiskarnas pedagogiska verksamhet är det din uppgift att öka kunskaperna inom vatten- och fiskevård bland barn och ungdomar men även skapa intresse för fiske och friluftsliv. Tjänsten är placerad på regionkontoret i Malmö men med framtida möjligheter till annan geografisk placering i regionen.

En stor del av ditt arbete kommer att utgöras av Sportfiskarnas utomhuspedagogiska projekt Skolbäcken, naturvårdsinriktad utomhuspedagogik där skolklasser inbjuds att lära känna ett vatten i sin närmiljö där de sedan, tillsammans med Sportfiskarnas personal, får genomföra praktiska fiskevårdsåtgärder. Att utveckla Skolbäcken genom att starta nya projekt och på nya platser blir ett viktigt arbete. Du kan läsa mer om Skolbäcken på vår hemsida.

På kontoret jobbar du integrerat med dina kollegor då många av de nystartade projekten innehåller både fiske- och vattenvård och pedagogisk verksamhet.

Du kommer även att arbeta med olika typer av fiskeaktiviteter för att främja intresset för fiske bland barn och unga. Fiske under skollov, integrationssatsningar, stadsnära fiske och fiske för barn i behov av särskilt stöd är några exempel på aktiviteter. Även fortbildning av andra pedagoger inom fiske, fiskevård och friluftsliv ingår i dina arbetsuppgifter. Vid sidan av det praktiska arbetet kommer du utveckla verksamheten genom att bygga nätverk och söka samverkan, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt för att öka möjligheterna till fiske och friluftsliv för barn och ungdomar. Viktiga samarbetspartners är exempelvis skolor, kommuner och länsstyrelser. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå uppsatta mål. Du har goda möjligheter att påverka inriktningen på verksamheten och de nya projekt som startas. För närvarande arbetar också en av våra medarbetare deltid med att stötta verksamheten och jobba mot projektmål.

Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt samt har nära kontakt med förbundets medlemmar. Vi ser det som naturligt att du brinner för och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och åtminstone en grundläggande kunskap om vatten och miljö.

Kvalifikationer
Relevant utbildning inom pedagogik eller utbildning inom biologi med intresse för natur- och utomhuspedagogik samt dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Tjänsten kräver körkort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du arbetar självständigt mot uppställda mål. Du är organiserad, flexibel och kan hantera flera projekt parallellt.

Som medarbetare på Sportfiskarna kommer du också att ansvara för att administrera och rapportera projekt liksom att initiera och söka finansiering för nya projekt. Erfarenhet av projektledning, projektansökningar och projektadministration är därför meriterande. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av ideellt engagemang. Du som söker har ett genuint intresse för natur och friluftsliv. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varaktighet och tillträde
Tjänsten är på heltid, tills vidare med sex månaders provanställning. Tillträde 1 februari eller efter överenskommelse. 

Kontaktperson
Julius Jarving Ohlsson, regionalt ungdomsansvarig, julius.jarving.ohlsson@sportfiskarna.se, 0700-20 90 55
Anders Karlsson, regionchef: anders.karlsson@sportfiskarna.se, 040-685 87 31

Ansökan
Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via jobb@sportfiskarna.se.
Ange ”Region Syd projektledare ungdom” i ämnesraden.

Läs hela platsannonsen här.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Region Syd | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv