Spännande påsklovsfisken!

Patricksgrabb,regnbå...Foto: Patrick Friestad

Under förra veckan anordnande Sportfiskarnas regionkontor i Malmö tre spännande fiskedagar i Rögle dammar och Malmö hamn med gott resultat. På bilden syns en av deltagarna Joel med en fin regnbåge.

Vid Rögle dammar var fisket inställt på regnbåge och samtliga deltagare fick fisk, kanonfiske med andra ord! Bågarna tycktes ha särskilt svårt att motstå små skeddrag av genomlöparmodell. Sportfiskarna hoppas såklart att vi till sommaren har möjlighet att arrangera större och mer öppna lovfisken, ha koll på vår hemsida och Facebook-sida för uppdateringar om läget.

Tillsammans med Västra Hamnens Skola och deras fritids fiskades det i Malmö hamn och både skrubba och torsk fångades på mete. På en av torskarna satt dessutom ett nejonöga (troligtvis ett flodnejonöga enligt Sportfiskarnas expert) som är en sorts fisk med en spännande livscykel. De vuxna fiskarna livnär sig genom att suga blod och köttbitar från andra större fiskar, exempelvis torsk. Nejonögonen vandrar sen upp i våra vattendrag för att leka och dör sedan efter leken.

Torsknejon_800Foto: Sportfiskarna

Kategorier: Fiske i Malmö, Region Syd | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv