Fiske under friluftslivets år 2021 

friluftslivets-ar-me...Foto: Knuts Conny

2021 är Friluftslivets år och under parollen ”Luften är fri” samlas mängder av friluftsorganisationer för att få ut så många som möjligt i naturen. Självklart är sportfisket med på satsningen. Från förbundets sida finns en hel del aktiviteter planerade. Anslutna lokalföreningar kan även arrangera egna aktiviteter.

Våra aktiviteter:
Fiska för 1 kr Sportlov – Vi erbjuder fiske på Gula kortet i Göteborg, Sportfiskekortet i Stockholm, Uppsalakortet, zon 1, 2 och 4 i Nyköpingsån samt på Sandbäckstjärn i Karlstad för 1 kr/dag. (Vissa aktiviteter fick tyvärr ställas in p.g.a. osäkra isar.) 

Nyfiken på fiske – En digital satsning i sociala medier med syfte att både inspirera nybörjaren samt lära ut grunderna. 

Fiska för 1 kr under april – Vi erbjuder fiske på Gula kortet i Göteborg och Sportfiskekortet i Stockholm samt Uppsalakortet för 1 kr/dag under hela april. 

Fiskeguide storstadsområdena – Framtagande av guider för Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Prova på fiske – Flera arrangemang där intresserade på ett enkelt sätt ska kunna prova på att fiska för första gången. 

Hemma hos fisken - Allmänheten erbjuds möjlighet att följa med Sportfiskarnas biologer och pedagoger på guidningar i och omkring olika vatten. 

Fiskeutmaningen – En tävling under sommarperioden där vi utmanar alla Sveriges sportfiskare. 

Fiska dig frisk – En informationskampanj som går ut på att göra fler företag och privatpersoner uppmärksamma på att sportfiske är en godkänd aktivitet för friskvårdsbidrag. 

Vad kan klubbar och föreningar göra? 
Passa på att skapa och genomföra arrangemang av olika slag under Friluftslivets år. Stora satsningar görs av oss, andra aktörer och Svenskt Friluftsliv för att marknadsföra och informera om Friluftslivets år. Nyttja den draghjälp och möjlighet till intresse från både media och allmänhet som detta ger. Alla former av arrangemang som syftar till att få ut fler människor i naturen och in i friluftsliv av alla de slag kan genomföras. Man får dock inte kräva medlemskap av deltagarna eller ta betalt som övergår skäligt självkostnadspris. Missa inte heller att ni kan söka aktivitetsbidrag från oss för era arrangemang. Läs mer om hur man arrangerar aktiviteter på vår webb.

Pandemin
Så som läget i världen ser ut just nu så måste vi naturligtvis anpassa oss och de arrangemang vi planerar så de är så säkra och genomtänkta som möjligt. Men att arrangera aktiviteter utomhus där risken för smittspridning är mindre och där det är möjligt att hålla ordentliga avstånd finns det flera goda exempel på. Här finns en hel del bra läsning samt en mängd bra länkar till aktuell information och kloka tips: www.luftenarfri.nu/covid-19 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv