Havsöringsfiske för juniorer på Gotland!

Wicktor_hö_webb_709
Foto: Sportfiskarna

Under påsklovet 2021 anordnar Sportfiskarna på Gotland i samarbete med Jaktia Visby och leverantörer inom ledande sportfiskevarumärken en fiskedag för unga sportfiskare med fokus på havsöring. Som deltagare får du en introduktion till det populära och ständigt växande kustfisket efter havsöring. Du får även, iklädd vadarbyxor, prova på hur det är att fiska efter denna häftiga art!

Gotland erbjuder ett världsklassigt havsöringsfiske och lockar årligen sportfisketurister från inte bara Sverige utan också andra håll i världen. Att introducera lokala yngre förmågor till detta unika fiske som många ungdomar kanske har runt husknuten utan att känna till det känns viktigt i flera avseenden, inte minst för den framtida utvecklingen av havsöringsfisket på Gotland. Det faktum att vi dessutom kan genomföra dagen i samarbete med en lokal redskapshandel och leverantörer inom sportfiskebranschen känns extra roligt! Detta i kombination med ett väldigt begränsat deltagarantal sätter såklart en väldigt exklusiv prägel på aktiviteten.

Aktiviteten är helt kostnadsfri och lämpar sig för barn och ungdomar från 10–12 år och uppåt. Tidigare kunskaper och erfarenhet av fiske med spinnspö är att rekommendera. Vill man ta med sig sin egen utrustning för att få tips och råd om hur man bäst använder den så går det jättebra, annars finns all utrustning för utlåning.

Innehåll under dagen:

-    Information om havsöringsfiske (regler, taktik och tips)
-    Klä dig rätt från topp till tå
-    Utrustning
-    Kasttekniker (både fluga och spinn)
-    Prova på havsöringsfiske!

Datum
Onsdag 7 april 2021 

Tid
Pass 1: 10.00 – 12.00 
Pass 2: 12.30 – 14.30

Plats
Information om plats följer med anmälan.

Är du redo att ta ditt fiske till nästa nivå!? Tveka då inte anmäla dig till detta unika tillfälle! 

För anmälan och frågor: Joakim Lyander, e-post: joakim.lyander@sportfiskarna.se eller tel: 073-742 35 03. Vid anmälan anges namn, ålder samt vilket pass man önskar delta på. 

Corona-information: Anpassningar har gjorts för att denna aktivitet ska kunna genomföras på ett ansvarsfullt och smittskyddssäkert sätt samt självklart inom ramen för gällande restriktioner kopplade till pandemin. Därför är deltagarantalet begränsat till 8 deltagande juniorer per pass. Mer information följer med anmälan. 
 
Är du inte redan medlem i Sportfiskarna så erbjuder vi ett gratis prova-på medlemskap på plats!

LOGGOR-800

friluftslivets-ar-me...

Kategorier: Ungdom, Fisketips, Region Öst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv