Märklig start på fisket på Mellansjön

mellansjon-isfiske-2...Foto: Bengt Olsson / Full pott sista timmen innan mörkret.

Ett drygt 40-tal fiskande besökte Mellansjön lördagen 13 februari. Fisket var extremt trögt tills skymningen då de flesta redan hade åkt hem, då började rödingarna att nappa.

Solen strålade men ett par minusgrader och en snål nordvästvind gjorde lördagsfisket till en ganska kylslagen historia. Många hade kommit till sjön tidigt på morgonen och sjöns is var framemot eftermiddagen rejält perforerad. Men fisket var extremt trögt och ingen fisk kom upp överhuvudtaget så många besökande började såklart undra var den utlovade rödingen fanns.

mellansjon-isfiske-2...Foto: Bengt Olsson / Många fiskesugna besökte Mellansjön i helgen.

När flertalet redan hade åkt hem började dock rödingarna att nappa i ett område direkt utanför grillplatsen. Tydligen gick de i täta stim här för flera drog full pott på kort tid. Om de varit helt ointresserade tidigare högg de nu tvärtom väldigt oblygt. Huggperioden höll på in i skymningen.

mellansjon-isfiske-2...Foto: Bengt Olsson  / Först i skymningen gick rödingen igång.

En förklaring till detta märkliga fiske skulle kunna vara att fisken faktiskt skyggar för ljud på isen och att de börjar nappa mot slutet av dagen när det blev lugnare på isen. Vem vet?

mellansjon-isfiske-2...Foto: Bengt Olsson: Flera fiskande fyllde sin baglimit sent på lördagen.

Enligt rapporter från söndagen så nappade fisken även tidigt på morgonen i samma område utanför grillplatsen.
Isen är nu av god kvalitet på hela sjön så fisket kommer sannolikt att kunna vara öppen i ett flertal veckor till, säkerligen över sportlovet vecka 9. Nya inplanteringar av röding är även planerade under veckan. Sportfiskarna uppmanar alla besökare att använd parkeringen på Fiskstigen, till höger uppe på backen efter sjön, parkera inte efter vägen.

Fisketips:
Rödingen hugger bland annat på klassiska rödingblänken, röd blinkpirk och på mormyska. Ett agn som fungerade bra var små bitar av räka. Inga större rödingar har rapporterats komma upp än så chansen att få någon av de större fiskarna som satts ut finns fortsatt kvar! OBS! Det finns röding på upp mot fyra kilo i sjön så fiska inte med för tunn lina!
Köp fiskekort här.

Läs mer om fisket här:
Mellansjön öppnar för isfiske från fredag 12 februari
Allt om fisket på Mellansjön

Kategorier: Fisketips, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv