Mellansjön kan ännu inte öppna för fiske

ispikstest-800Foto: Bengt Olsson / Ispiken går igenom på några slag på ett svagt område av isen. Lite längre ut fanns en öppen vak.

Isen på Mellansjön kontrollerades 5 februari och var då tyvärr fortfarande alltför dålig för att sjön ska kunna öppnas nu till helgen 6–7 februari.

Till stor del är isen på sjön nu omkring 10 cm tjock och därmed OK för isfiske. Men problemet är att det däremellan finns väldigt svaga partier där isen är mjuk och endast består av tunna skikt som kan brista. Det finns fortfarande även helt öppna vakar. Det som har ställt till det är de kraftiga snöfallen som isolerar isen från kylan och därmed hindrar isen från att växa till jämt över hela sjön.

-Vi är väl medvetna om att många nu är väldigt sugna på att komma ut på rödingfiske på Mellansjön, men vi måste tänka på säkerheten först. Vi hade hoppats att kunna öppna sjön till helgen men isen är tyvärr fortfarande direkt farlig då det är väldigt svårt att upptäcka de svaga partierna under snön, betonar Tomas Jonsson, ansvarig på Sportfiskarna för fisket på Mellansjön.

Isen kommer nu att kontrolleras igen på måndag. Isfisket kommer säkerligen sedan att kunna öppna nästa vecka då det enligt SMHI kommer att vara fortsatt kallt kommande dygn. Håll utkik här på webbsidan för ny info.

Läs mer här:
Info om fisket på Mellansjön.

Isfisket på Mellansjön öppnar när isen är säker

Kategorier: Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv