Besked om SM i Mormyska och Pimpel 2022

logo-nsfk-800
Bild: Norsjö SFK

Nyligen meddelade Tävlingskommittén att de hade tagit ett enhälligt beslut om att SM i grenarna mormyska och pimpel 2022 skall hållas öppna.

Med detta menas att man inte behöver att kvalificera sig via DM under 2021 utan alla som har aktivt individuellt medlemskap hos Sportfiskarna vid tävlingarnas genomförande får vara med och delta. Redan nu kan Sportfiskarna meddela att SM 2022 i pimpel kommer att arrangeras av Norsjö SFK.

Anledningen är att Coronapandemin med de restriktioner det medför gör det omöjligt för många distrikt att kunna genomföra DM eller andra typer av SM kvaltävlingar under 2021. Att tävlingarna nu genomförs som öppna menas att man inte behöver att kvalificera sig till SM 2022 utan att alla som har aktivt individuellt medlemskap hos Sportfiskarna vid tävlingarnas genomförande får vara med förutsatt att man anmält sig i tid via sin distriktstävlingsledare.

Redan nu kan Sportfiskarna meddela att SM 2022 i pimpel kommer att arrangeras av Norsjö SFK den 9-10 april som därmed i praktiken skjuter upp sitt arrangemang från tilltänkta 2021 till nu 2022. Sportfiskarna fick beskedet direkt efter Norsjö SFKs årsmöte via ett samtal från eldsjälen Harriet Jonsson. Några dagar senare meddelar Tävlingskommittén att de inte har några invändningar utan tvärtom "gav tummen upp". Nu återstår "bara" att pandemin tar slut i tid nog för att Norsjö SFK ska kunna genomföra tävlingarna som planerat.

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv