Succé för ungdomsfiske i Magelungens FVO

fiske-magelungen-ung...
Foto: Magelungens FVO / Äkta fiskeglädje på sjön Magelungen söder om Stockholm.

Trots Covid 19 och de restriktioner som därav följt har Magelungens Fiskevårdsförening i södra Stockholm i år fiskat med nästan 300 barn.

Miska Escobar, en av fiskevårdsföreningens ungdomsledare berättar om satsningen:
”Vi har fiskat med skolklasser, förskolor och föreningen barn till ensamstående mammor. Vi har haft sportlovsfiske och påsklovsfiske där vi delade ut metspön och en fyra dagars fiskeskola. Vi har även startat en Juniorfiskeklubb som började redan i april med aktivitet 1-2 gånger i veckan, vi har även arrangerat två fisketävlingar för barn och haft besök till våra stora mörtstugor där alla barn fått se ett 70-tal sutare. Allt detta har vi gjort i sjön Magelungen i Farsta strand.

fiske-magelungen-800
Närkontakt med naturen i form av en vacker sutare.

Tidigare i år besökte vi med junioklubben även Sportfiskarnas gäddfabrik Hemmesta Sjöäng på Värmdö, vilket blev en succé och intresset för fiskevård blev stort! 

Vi har fiskat i Gömmaren efter regnbåge med juniorklubben också. Skräp har samlats och risvasar byggts och vi har fått ett enormt stöd från Sportfiskarna och från Farsta stadsdelsförvaltning och sponsorer så vårt fiske med barn kan fortsätta att blomstra.”

Miska Escobar och Conny Ljung som är ungdomsledare i föreningen tackar för möjligheten att få fiska och att lära ut.

Besök föreningens hemsida här: www.magelungensfiske.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fiske i Stockholm, Förening, Region Mitt | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv