Sverigegäddan slog nytt rekord igen

Inbjudan-sportfiskar...
Bild: Sverigegäddan

Lördagen den 30 maj avgjordes den rikstäckande tävlingen Sverigegäddan. Det med ett rejält rekord i antal deltagande Team. Hela 224 lag var med och försökte fånga 3 gäddor under dagen. 

Tävlingen som är en C&R tävling avgjordes för fjärde gången och denna gång med drygt 90 lag fler än det tidigare rekordet. Tävlingen var jämn och oviss och som alla vet kan det "sista kastet" avgöra allt. Denna gång vann till slut Team Costa/Dobb Daddy/fiskeoutdoor med en sammanlagd längd av imponerande 325 cm. Dagens längsta gädda på hela 113 cm fångades av Gabriel Gustavsson i Team Trippelhugg.

Startavgiften på 200 SEK per Team efterskänks som gåva till Sportfiskarna, denna gång alltså hela 44 800 kronor. 

-Sportfiskarna tillsammans med arrangörerna bakom Sverigegäddan ska se till att pengarna förvaltas väl inom förbundets verksamhet, säger Michael Molander, Sportfiskarnas tävlingsansvarige.

Vid tävlingens slut såg topp 5 ut som följer:

1. Costa/Dobb Daddy/fiskeoutdoor - 325 cm. 

2. TT fishing team - 318 cm. 

3. Team Wolfcreek lures Blockstopp - 315 cm. 

4. Team Trippelhugg - 308 cm. 

5. Team Adolfsson - 307 cm. 

Sverigegäddan och Sportfiskarna tackar alla deltagande lag samt alla sponsorer som gör detta möjligt, så hoppas vi på att alla lagen är med även i höst igen! Datum för höstens tävling är inte fastslaget men när det är bestämt så kommer det ut som en nyhet på www.sportfiskarna.se.

Läs allt om Sverigegäddan på: sverigegaddan.com

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv