Påminnelse: vi söker projektledare för ungdomsverksamhet i Norrbotten

elritsa_800
Foto: Bengt Olsson

 Vi söker nu en projektledare till Region Nord med placering på kontoret i Luleå. En stor del av tjänsten är inom Sportfiskarnas utomhuspedagogiska projekt Skolbäcken.

Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll i en organisation på frammarsch. Hos oss får du möjlighet att arbeta med något du verkligen brinner för, självständigt och med konkreta resultat som följd. Vid din sida har du närmare 60 natur- och friluftsintresserade kollegor på elva kontor runt om i landet.

Projektledare med inriktning på ungdomsverksamhet
Som projektledare inom Sportfiskarnas barn- och ungdomsverksamhet är det din uppgift att få fler barn och ungdomar intresserade av att utöva fiske och friluftsliv, samt att öka kunskaperna inom vatten- och fiskevård.

En stor del av ditt arbete kommer att utgöras av Sportfiskarnas utomhuspedagogiska projekt Skolbäcken. I Skolbäcken bjuds skolklasser in för att lära känna ett vatten i sin närmiljö där de sedan, tillsammans med Sportfiskarnas personal, får genomföra praktiska fiskevårdsåtgärder. Du kan läsa mer om Skolbäcken här på vår hemsida. Viktiga samarbetspartners är skolor, kommuner, länsstyrelsen och andra organisationer. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå uppsatta mål. Vid sidan av Skolbäcken kommer du även att arbeta med olika typer av fiskeaktiviteter för att främja intresset för fiske.

Du samverkar med den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt samt har nära kontakt med förbundets medlemmar. Vi ser det som naturligt att du brinner för och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och kunskap om vatten och miljö. Du kommer också, tillsammans med kollegor, att medverka i verksamhet inom fiskevård och förvaltning.
Anställningen är en projektanställning på cirka ett år med huvudsaklig fokus på Skolbäcken. Genom att bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt finns det för rätt person möjlighet att påverka verksamhetens inriktning och att skapa möjligheter att göra tjänsten permanent.

Kvalifikationer och egenskaper
Relevant utbildning, exempelvis inom pedagogik eller biologi, eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet.
Tjänsten kräver körkort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du arbetar självständigt mot uppställda mål. Du är organiserad, flexibel och kan hantera flera projekt parallellt.
Som medarbetare på Sportfiskarna kommer du också att ansvara för att administrera och rapportera projekt, liksom att initiera och söka finansiering för nya projekt. Erfarenhet av projektarbete är därför meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av ideellt engagemang. Du som söker har ett genuint intresse för natur och friluftsliv. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varaktighet och tillträde
Tjänsten är en projektanställning på cirka 12 månader. För rätt person finns möjlighet att skapa förutsättningar för en förlängning. Tillträde efter överenskommelse.

Kontaktpersoner
Joel Norlin, regionchef: joel.norlin@sportfiskarna.se, 070-335 27 00.
Glenn Douglas, projektledare: glenn.douglas@sportfiskarna.se, 070-570 22 89

Ansökan
Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via jobb@sportfiskarna.se. Ange ”Luleå” i ämnesraden. Självklart ser vi gärna sökanden av båda könen.
Det är fortsatt möjligt att söka tjänsten. Skicka din ansökan snarast!  Anställningsintervjuer kommer att hållas digitalt och påbörjas från och med 1 juni.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv