Förbjudet att korsa riksgränsen vid laxtrolling

finlandsgrans-hav-70...
Bild: VFS / Finlands riksgräns väster om Åland markerad med blått som nu inte får överskridas utan grundad anledning.

Att beaktas när fiskesäsongen närmar sig – fritidsfiske är ingen anledning att passera gränsen. Västra Finlands sjöbevakningssektion meddelar att det under rådande situation inte är tillåtet att passera Finlands gräns i havet vid fiske.

Gränskontrollen vid Finlands inre gränser har återinförts och gränstrafiken har begränsats kraftigt åtminstone till den 13 maj 2020 genom statsrådets beslut för att förhindra spridningen av coronavirusepidemin. Begränsningarna gäller också fritidsbåtar som passerar Finlands gräns och fritidsfiske inom Finlands territorialvatten.  

Nu när laxsäsongen närmar sig vill Västra Finlands sjöbevakningssektion påminna om att det inom Västra Finlands sjöbevakningssektions ansvarsområde är möjligt att sjövägen passera Finlands gräns till exempel från Sverige till Finland endast via Mariehamns gränsövergångsställe om de villkor som statsrådet ställt uppfylls. 

Fritidsfiske kan under den rådande situationen inte anses vara en nödvändig orsak att passera Finlands gräns. Därför är det inte för tillfället möjligt att anlända från Sverige till Ålands hav (Finlands territorialvatten) för att fiska lax med drag. 
 

Kategorier: Fiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv