Martin bjuder på proffstips till havsöringspremiären på Västkusten

Raka-belyst-UV-800
Foto: Martin Lindström / En UV-räka är ett av Martins bästa flugtips för havsöring.

Sportfiskarnas färskaste medarbetare Martin Lindström på  Region Väst är en mycket erfaren havsöringsfiskare som bland annat hållit i både flugbindnings- och kastkurser.

Martin som bor i Kungsbacka kommun jobbar sedan i mars på Sportfiskarna region Väst. Han kommer nu att arbeta med olika ungdomsprojekt, bland annat en stor satsning på Skolbäcken i Halland. Läs en längre intervju med Martin i kommande nummer av Svenskt Fiske.

Här bjuder Martin på sina tre bästa fisketips inför premiären 1 april:

martin-lindberg-700
Martin Lindström med fin öring fångad under en mulen dag.
Mitt bästa tips, om du verkligen vill fånga fisk, är att fiska på dagar med rätt förutsättningar.  Stanna hemma om det är nordlig vind, strålande sol, lågt och klart vatten. Fisket kommer garanterat vara extremt trögt vid dessa förhållanden. Är det däremot en mulen dag, syd/väst-vindar, högt eller stigande vatten, gärna lite färgat vatten. Ja då är det läge att lägga en dag på kusten! Fiska där vinden ligger på och ge inte upp!

 

Mudderrannor-530
Exempel på mudderrännor i en båthamn. Mudderrännorna är de mörkare och därmed djupare partierna på bilden.
Fiska olika platser och planera din dag. Stå inte och fiska bara på ett och samma ställe. På våren gäller det att fiska aktivt. Grunda vikar vet nog alla kan vara bra platser men prova gärna i båthamnar och gärna hamnar med muddrade rännor. I mudderrännor kan det samlas stora mängder fisk även stora blänkare! Detta är såklart även ett bra tips för spinnfiskaren.

 

flugtips-martin-680
Om vi nu skall prata bete… för kallt vatten vill jag slå ett slag för fluorescerande rosa/orange, gärna med rörligt material, detta i kombination med en liten upphängare i neutrala färger. Där har du kombon, fångstgaranti! Och även spinnfiskaren kan gärna prova en upphängare.

Läs fler fisketips här: Fisketips

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Fisketips | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv